Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο στο 2ο LGBTQi+ Pride Κρήτης στο Ρέθυμνο

Το 2ο LGBTQi+ Pride Κρήτης στο Ρέθυμνο 9-10/7/ 2016 παρά την μεγάλη επιθυμία μερικών να μην γίνει έγινε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Με το που φτάσαμε στην πόλη του Ρεθύμνου τα παιδιά της οργανωτικής φρόντισαν να μας δείξουν πόσο φιλόξενα είναι. Μια ζεστή αγκαλιά όλες και όλοι και τους ευχαριστούμε για όλα!
Και τις δύο μέρες ήμασταν στο τραπεζάκι μας στον Δημοτικό Κήπο με το υλικό μας, φυλλάδιο της ομάδας και της ομάδας των Υπερήφανων Γονέων, τα βιβλία μας και φυσικά τις κατασκευές του Support Rainbow Families - Greece

Φίλες και φίλοι γνωστές/γνωστοί και άγνωστες/άγνωστοι πέρασαν να μιλήσουμε, να ενημερωθούν, να δουν τα βιβλία από κοντά και να φορέσουν τα rainbow σκουλαρίκια, βραχιόλια κλπ ώστε να είναι έτοιμες/έτοιμοι για την πολύχρωμη πορεία.

με την Μελίτα Σκαμπώ στο τραπεζάκι μας
με την Μαργαρίτα Γερούκη Σύμβουλο Αγωγής Υγείας στα Χανιά 

Και τις δύο μέρες όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ ήταν καταπληκτικό (εργαστήρια, ομιλίες, συζητήσεις drag shows και μουσικές) και το χαρήκαμε πραγματικά.

Πριν την πολύχρωμη πορεία που ξεκίνησε μπροστά από το Δημαρχείο του Ρεθύμνου έγιναν οι χαιρετισμοί των ομάδων. Για τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόδρομος Εμμανουηλίδης


.
Πριν την πορεία με μέλη από  άλλες οργανώσεις (ΣΥΔ και Proud Seniors Greece)
Συγκινητική η παρουσία και ο λόγος μιας μαμάς που μας ενημέρωσε ότι θα συμμετέχει στην ομάδα των Υπερήφανων Γονέων.
Η πορεία ξεκίνησε στις 2:00 το μεσημέρι της Κυριακής.  Δεν θα το σχολιάσουμε και πολύ αλλά με το ζόρι καταφέραμε να επιζήσουμε κάτω από τον καυτό ήλιο. Την άλλη φορά παιδιά βραδάκι για να μην έχουμε απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό ή έστω πέρασμα της πορείας μέσα από τη θάλασσα για μια δροσιστική βουτιά.
Μαζί μας περπάτησαν φίλες και φίλοι και τα παιδιά της Colour Youth με τα ευφάνταστα συνθήματα τους.


Το τελευταίο pride για φέτος είναι κι αυτό μια όμορφη ανάμνηση. Πολλά τα pride πια και μεγαλύτερη η ορατότητα σε πολλές πόλεις της χώρας. Χαιρόμαστε να λέμε "κάθε φέτος και καλύτερα" !!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse