Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Αντιδράσεις για τις διεκδικήσεις της LGBTQI+ κοινότητας, Γιατί;

Βλέπουμε όλο και πιο συχνά ομάδες, event και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ρατσιστικό, ομοφοβικό, τρανσφοβικό και συχνά κακοποιητικό λόγο, στόχο και περιεχόμενο.
Βλέπουμε όλο και περισσότερη ενόχληση από τις διεκδικήσεις της κοινότητάς μας για ισότητα.
Βλέπουμε πολλούς και πολλές να παροτρύνουν κι άλλους ανθρώπους "να μας φτύσουν" "να μας κάψουν στην πυρρά' κλπ
Το συγκεκριμένο event κατέβηκε εξαιτίας των κακοποιητικών του σχολίων 

Αν αναρωτιέστε "γιατί;"  η απάντηση είναι απλούστατη: Κάθε βήμα προς την ισότητα που κάνουμε είναι ένα ακόμα σημάδι ότι όλοι και όλες εκείνες που ήταν προνομιούχοι/ες σε σχέση με εμάς απέναντι στην πολιτεία και στους νόμους χάνουν την μοναδικότητα των προνομίων τους.
Γιατί να μπορούν να εξασφαλίζουν ίσα ασφαλιστικά δικαιώματα όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και να καλύπτουν τους ανασφάλιστους συντρόφους τους; Ντροπή να έχουν "οι ανώμαλοι και οι ανώμαλες" ίσα δικαιώματα με "τους κανονικούς ανθρώπους"
Γιατί να μπορείς να κληρονομήσεις τον σύντροφό σου και το ωραίο σπιτάκι που φτιάξατε μαζί και με κοινό μόχθο, κόπο και χρήμα να πάει σ' εσένα και όχι στα μακρινά του ξαδέλφια που είναι και "κανονικοί άνθρωποι";
Γιατί να μπορείς να είσαι ορατός και περήφανα να είσαι ο εαυτός σου 24 ώρες την ημέρα και να μην κρύβεσαι στο 8ωρο της δουλειάς "σαν δεν ντρεπόμαστε δηλαδή όλοι ίσα κι όμοια";
κακοποιητικά σχόλια για το 1ο Patras Pride

Γιατί,,, ΓΙΑΤΊ ...  Τόσα πολλά γιατί...
Γιατί είμαστε στον σωστό δρόμο!
Οι διεκδικήσεις της κοινότητας φέρνουν αποτελέσματα. Όχι τα αποτελέσματα που θα θέλαμε αλλά δημιουργούν αλλαγές, δημιουργούν συνθήκες κατάλληλες, δημιουργούν μικρά μονοπάτια που όλες και όλοι μαζί μπορούμε να τα ανοίξουμε με τα βήματά μας και να τα κάνουμε λεωφόρους για να πατήσουν πάνω σε αυτές όλες οι μελλοντικές γενιές LGBTQI+ ανθρώπων χωρίς να σκιστούν τα πόδια τους στα αγκάθια όπως έγινε με τα δικά μας πόδια. Χωρίς να πρέπει να πατήσουν πάνω σε κοφτερές πέτρες όπως έπρεπε να κάνει η γενιά των σημερινών 40+  LGBTQI+ ανθρώπων.
Γι' αυτό μη σας τρομάζουν οι αντιδράσεις στις δράσεις της κοινότητας, μη σας κάνουν να αναρωτιέστε.
Όσο μεγαλύτερη είναι η δύναμή μας σε διεκδικητικό επίπεδο τόσο περισσότερες θα είναι οι "αντιδράσεις"
Κάτι κάνουμε καλά και γι' αυτό γινόμαστε "υπολογίσιμοι εχθροί"

Οπότε ας συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε πιο συντονισμένα, πιο σθεναρά και πιο μαχητικά και ας βλέπουμε τις αντιδράσεις ως αυτό που είναι ακριβώς. Κραυγές αγωνίας των ομοφοβικών, τρανσφοβικών κλπ που βλέπουν ότι η κοινωνία και η πολιτεία δεν μας θεωρεί κατά τι "λιγότερο ανθρώπους" όπως θα ήθελαν οι ίδιοι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse