Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο αλλού κι εδώ

Κάθε φορά που οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο έχουν συνάντηση είναι ένας μαραθώνιος. Να σκεφτούμε έναν χώρο που να είναι ασφαλής, που να έχει τη δυνατότητα να απασχολούνται κάπου τα παιδιά και να μπορούν ταυτόχρονα να συζητούν οι γονείς, που να είναι κάπου που να μπορούν να έρθουν σχετικά εύκολα όλες και όλοι, που.... ένα σωρό υπολογισμοί και ένα σωρό περιορισμοί για να βρούμε που θα βρεθούμε.
 Λίγο πριν την συνάντησή μας για τον μήνα Ιούνιο έφτασε στα εισερχόμενα της σελίδας ένα μήνυμα από μια Ελληνίδα φίλη που ζει στην Αυστρία με πληροφορίες για το πρώτο κέντρο οικογενειών στην Βιέννη:
Έρχεται το πρώτο κέντρο οικογενειών Ουράνιο Τόξο στη Βιέννη.
Peter Kraus – Οι Κόκκινοι και οι Πράσινοι* δεσμεύονται για τη δημιουργία του πρώτου
κέντρου οικογενειών για τις οικογένειες Ουράνιο Τόξο, οι οποίες είναι ήδη πραγματικότητα.
Στην Αυστρία δημιουργούνται όλο και περισσότερες οικογένειες με γονείς του ιδίου φύλου.
Συνεχίζουν όμως ακόμα να είναι θύματα διακρίσεων και προκαταλήψεων. Ένα ιδιωτικό κέντρο για
τις οικογένειες Ουράνιο Τόξο θα είναι ένα σημαντικό μέρος, όπου οι γονείς θα μπορούσαν να
δικτυωθούν, να ενημερωθούν και να λάβουν συμβουλές. Μ’ αυτήν τους την κίνηση, τα δύο
κόμματα των Κόκκινων και των Πρασίνων, κάνουν ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας
κοσμοπολίτικης και ποικιλόμορφης πόλης, μία πόλη υπόδειγμα για όλη την Αυστρία.
Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξαν και οι νομικές αλλαγές που έγιναν σε Ομοσπονδιακό
επίπεδο, σε θέματα σχετικά όπως η υιοθεσία ή η αναπαραγωγική-αναγεννητική ιατρική.
Πηγή: https://www.facebook.com/diegruenenwien/photos/a.182424646113.137590.88676876113/10153454073806114/?type=3&theater


Κόκκινοι-SPÖ: Σοσιαλιστικό κόμμα*Οι Κόκκινοι και οι Πράσινοι είναι οι δύο παρατάξεις που διοικούν τον Δήμο της Βιέννης,με δήμαρχο τον Μίχαελ Χόιπλ (Κόκκινοι-SPÖ) και αντιδήμαρχο την Μαρία Βασιλάκου (Πράσινοι-Grüne). Η κυρία Βασιλάκου  είναι αντιδήμαρχος Βιέννης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης ενώ παράλληλα  είναι υπεύθυνη στον Δήμο  για θέματα Αστικής ανάπτυξης, Μεταφορών, προστασία του κλίματος-ενέργειας και υποστήριξης των δημοτών. Στους Κόκκινους ανήκει επίσης ο πρωθυπουργός της χώρας Κρίστιαν Κερν και πρόεδρος μόλις ψηφίστηκε ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλλεν, ανεξάρτητος αλλά προερχόμενος από τους Πράσινους.
Πράσινοι-Grüne: Αριστερό κόμμα
(Απόδοση κειμένου στα ελληνικά και σχολιασμός από την Xanthi Tokmakidou-Trifunovic)
Η οργάνωση των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο εκεί είναι η Fam.O.S  FAMILIEN ANDERSRUM ÖSTERREICH  (http://www.regenbogenfamilien.at/)

Μας έπιασε λίγο το παράπονο που το είδαμε αυτό καθώς είχαμε προσπαθήσει με δικούς μας πόρους να στήσουμε ένα τέτοιον χώρο στο παρελθόν αλλά η οικονομική κρίση και τα μικρά έσοδα της οργάνωσης δεν μας επέτρεψαν να τον κρατήσουμε.
Παρά το κόπο και το μεράκι που είχαμε βάλει για να γίνει ο χώρος, τις άπειρες ώρες προσωπικής δουλειάς και την ελπίδα μας να γίνει το σημείο συνάντησης για όλες τις οικογένειες στην Αθήνα ο χώρος αυτός δεν υπάρχει πλέον.

Παρά την έλλειψη του χώρου όμως και παρά τις αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες όλων σε αυτή τη χώρα- ανθρώπων και οργανώσεων- συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στο ίδιο όνειρο. Να γίνουν όλες οι οικογένειες ίσες. Και με τη δική σας στήριξη προχωράμε κι ας μην υπάρχουν τα χρήματα, κι ας μην υπάρχει η βούληση να γίνει από άλλους πόρους ένας τέτοιος χώρος για να στεγάσει τις οικογένειες ουράνιο τόξο και τις συναντήσεις τους. 
Προχωράμε και ελπίζουμε στα καλύτερα που θα έρθουν γιατί θα έχουμε εμείς δημιουργήσει τις συνθήκες για να μπορέσουν να συμβούν. 
*Η συνάντηση γονέων του Ιουνίου θα γίνει στο AMOQA, έναν άλλο χώρο που στήθηκε με μεράκι και ελπίδα και ευχαριστούμε τη συνέλευσή του που μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε εκεί. 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse