Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

5ο Thessaloniki Pride "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο"


Το 5ο Thessaloniki Pride είναι πλέον μια ανάμνηση. Θα έχετε διαβάσει οι περισσότερες και οι περισσότεροι τι έγινε και πόσο όμορφα ήταν όλα.
Εδώ εμείς θα σας πούμε πως περάσαμε από τις "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο" στην όμορφη συμπρωτεύουσα.

12:00 ακριβώς πήγαμε και ετοιμάσαμε το περίπτερο της ομάδας . Φυσούσε ένας καυτός αέρας αλλά μάλλον ήταν καλύτερα από την άπνοια. Δεν μπορούν βέβαια να πουν το ίδιο οι αξιολάτρευτες εθελόντριες και οι αξιολάτρευτοι εθελοντές του Thessaloniki Pride που έτρεχαν από δω κι από εκεί να μαζέψουν το υλικό που το έπαιρνε και το σήκωνε αυτός ο κατά τα άλλα ευπρόσδεκτος αέρας.
Από την ομάδα μας στην Θεσσαλονίκη ανέβηκαν ο Πρόδρομος Εμμανουηλίδης, ο Χάρης Σκοκότσα, ο Χάρης Τόρτο, και η Στέλλα Μπελιά. Στο περίπτερο ήρθαν φίλοι και γνωστοί να πούμε τα νέα μας αλλά και άγνωστοι που μας έβλεπαν πρώτη φορά όπως μια Ελληνίδα μαμά ομογονεϊκής οικογένειας που ζει μόνιμα στην Βοστώνη και ήταν για λίγες μέρες στην πόλη.
η Άννα Απέργη με τον Χάρη Σκοκότσα 

η Λίνα Παπαδοπούλου με τη Στέλλα Μπελιά
Τον χαιρετισμό της ομάδας στην σκηνή ανέλαβε να τον κάνει ο Πρόδρομος Εμμανουηλίδης που με το ζεστό του χαμόγελο και την θετική του ενέργεια έδωσε το κλίμα της ομάδας μας σε όλες και όλους. Έμοιαζε να φωνάζει: "Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό και κάνει τους άλλους να αναρωτιούνται"

Τα επίσης χαμογελαστά και χαρούμενα παιδιά της Colour Youth περπάτησαν μαζί μας με το πανό μας στους δρόμους της πόλης σε όλη την πολύχρωμη πορεία φωνάζοντας ευφάνταστα και νεανικά συνθήματα.

Πίσω από το πανό μας περπάτησαν και μέλη της ομάδας των Φίλων των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο που ζουν στην Θεσσαλονίκη όπως ο Σπύρος Βαρβέρης και η Δήμητρα Κογκίδου

Το εξαιρετικά χαρούμενο πλήθος πρέπει να ενόχλησε πολλούς και πολλές καθώς οι άνθρωποι στην Θεσσαλονίκη γιόρταζαν και χαιρόντουσαν και περπατούσαν χορεύοντας και μοίραζαν χαμόγελα και αγάπη. Άλλωστε το φετινό κεντρικό σύνθημα του Thessaloniki Pride ήταν "αγαπάτε αλλήλους"
Το πιο ενδιαφέρον και συγκινητικό αυτού του Pride ήταν οι γονείς εκείνοι (κατά πάσα πιθανότητα ετερόφυλοι σύμμαχοι)που έρχονταν με τα παιδιά τους για να τους ανοίξουν τους ορίζοντες και να τους δείξουν τον τρόπο ώστε να μη γίνουν ομοφοβικοί και τρανσφοβικοί ενήλικες. 


Όλα αυτά τα παιδιά που οι γονείς τους τους διαβάζουν "Τα δύο μικρά αυγά" και το "Η Αλίκη κοιτάζει στον καθρέφτη" πριν τα βάλουν το βράδυ για ύπνο μας δίνουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα καλύτερο αύριο όπου όλες οι οικογένειες θα είναι ίσες.
Η έκπληξη της βραδιάς η Κλεονίκη με τον άντρα της τον Αποστόλη που ήρθαν να μας φέρουν την αγάπη τους και οι φίλες της ομάδας από το Βερολίνο Beate,και Regine. Πάντα να ανταμώνουμε και να χαιρόμαστε εμείς οι πολίτες της γης που θέλουμε οικογένειες χωρίς σύνορα.
Οι χαιρετισμοί εδώ σε βίντεο 

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες της ανάρτησης είναι συλλεγμένες από διάφορα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse