Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ολλανδίας



Σήμερα οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» εκπροσωπήθηκαν από την Στέλλα Μπελιά (Πρόεδρο) και την Ειρήνη Πετροπούλου (Αντιπρόεδρο)  στο γεύμα ενόψει της IDAHOT στην οικία του πρέσβη της Ολλανδίας Mr. Caspar Veldkamp.
Ο Πρέσβης ζήτησε να ενημερωθεί γενικά για τα θέματα της  lgbtqi κοινότητας.
 Σε σχέση με τις οικογένειές μας ενημερώθηκε:
Για τις δράσεις μας το 2016, (Συνέδριο, έκδοση των δύο νέων βιβλίων μας, 4η Γιορτή των Οικογενειών κλπ)
Για την προσπάθεια μας με την βοήθεια συγκεκριμένων θεσμικών φορέων – όπως ο συνήγορος του πολίτη και ο συνήγορος του παιδιού- να προχωρήσει το θέμα της αναγνώρισης γονεϊκών σχέσεων και με τους δύο γονείς των παιδιών που ήδη μεγαλώνουν στις οικογένειές μας. Ο Εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη, Δημήτρης Βερέμης παρουσίασε τις προσπάθειες της ανεξάρτητης αρχής ώστε να σταματήσουν οι διακρίσεις απέναντι στα παιδιά μας από την  πολιτεία και να βγούμε επιτέλους από το απόλυτο νομικό κενό.

Την δράση μας ώστε να δημιουργήσουμε μια περισσότερο συμπεριληπτική εκπαιδευτική διαδικασία ειδικά στο νηπιαγωγείο και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου που να περιλαμβάνει την πολυμορφία των οικογενειών.
Την συμβολή μας στην δημιουργία της ομάδας των Γονέων με  lgbtqi παιδιά και την στήριξή μας στις δράσεις της κάτω από την ομπρέλα των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο ώστε να αποκτήσουμε και στην χώρα μας μια δυναμική ομάδα που να πρωτοστατεί στις διεκδικήσεις της κοινότητας όπως οι αντίστοιχες PFLAG οργανώσεις του εξωτερικού  
Την νέα μας καμπάνια προκειμένου να έχουμε θετικές και υποστηρικτικές δηλώσεις από ανθρώπους των ΜΜΕ, πολιτικούς κλπ για τις οικογένειές μας.
Την δυσκολία που αντιμετωπίζουμε προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε τις δράσεις μας.
Στο τέλος της συνάντησης χαρίσαμε στον Πρέσβη τα δύο μας βιβλία για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας , «Τα δύο μικρά αβγά» και «Η Αλίκη κοιτάζει τον Καθρέφτη» και εκείνος αστειεύτηκε σχετικά με το γεγονός ότι μόλις έχει αρχίσει να μαθαίνει Ελληνικά οπότε αυτά τα βιβλία είναι στο επίπεδο των γλωσσικών του γνώσεων. 
Επίσης χαρίσαμε τόσο στον ίδιο όσο και στον Robert –Jan Sieben, (Deputy Head of Mission) από ένα μπρελόκ από αυτά που φτιάχνουν οι εθελοντές μας  για την ενίσχυση των σκοπών και των δράσεών μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse