Κυριακή 15 Μαΐου 2016

4η Γιορτή των Οικογενειών 2016


 Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
Όλες οι Οικογένειες ίσες
Οικογένειες Χωρίς Σύνορα 
4η Γιορτή των Οικογενειών 
On Saturday, May 14, 2016 the NGO Οικογένειες Ουράνιο Τόξο (Rainbow Families) celebrate at the Academy of Plato Park the International Family Equality Day. A institution that goes beyond any social stereotype that appeals to all kinds of families. The young and old ones that responded to the call started to set up tables and chairs, to inflate balloons and to decorate the space with colors. The “family” became bigger and bigger as the time passed by. There were moms and dads, aunts and godfathers, friends, nephews and godchildren. We played various interactive games and we ate a colorful cake, drank refreshing juices and cheerfully wrote and sang just-for-fun rhymes.




Ήταν μια ωραία μέρα, στο πιο φιλόξενο Πάρκο της Αθήνας, αυτό της Ακαδημίας Πλάτωνα. Ο κόσμος άρχισε να έρχεται από τις 12:00 και η φουσκωτή τσουλήθρα στήθηκε καθώς τα παιδιά που ήταν ήδη εκεί ανυπομονούσαν να την δοκιμάσουν 

Σταδιακά άρχισαν να γεμίζουν διάφορες γωνιές του Πάρκου κάτω από τις σκιές με τις οικογένειες μας αλλά  και πολλούς φίλους που ήρθαν να γιορτάσουν μαζί μας αλλά και να υποστηρίξουν την ιδέα ότι όλες οι οικογένειες είναι ίσες και επίσης να στηρίξουν το φετινό σύνθημα του IFED Οικογένειες Χωρίς Σύνορα. 
Βουλευτές και πολιτικοί βρέθηκαν επίσης εκεί να δηλώσουν την συμπαράστασή τους. 
Η Ειρήνη Αγαθοπούλου, η Ελένη Σταματάκη, η Ανέττα Καββαδία ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστής Παπαϊωάωνου με το γιο του, η Μαρία Γιαννακάκη και η Ζωή Κωσταντοπούλου, μίλησαν με τους γονείς και διαπίστωσαν για μια ακόμα φορά ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές ώστε να μην μένουν απροστάτευτα τα παιδιά μας. 


φωτογραφία Δημήτρης Ασπιώτης 



Ο Στέλιος Βασιλακόπουλος και η SV cattering  μας τάισαν γενναιόδωρα και απλόχερα και η Ραλλία Φωκά με τον Χάρη Σκοκότσα φρόντισαν να πάρουν ένα πλούσιο πιάτο όλες και όλοι όσοι ήταν εκεί.
Οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια δεν σταμάτησαν λεπτό και όλοι ήταν χαρούμενοι που ήταν στο Πάρκο 

Ο γενικός γραμματέας μας Νίκος Μυλωνάς σε όλη τη διάρκεια της γιορτής μας κρατούσε μουσική συντροφιάς με μουσικές που άρεσαν εξίσου σε μικρούς και μεγάλους .

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και για τα βιβλία μας αλλά και για τα κόμικ της Σμαράγδας και του Στήβ που βρέθηκαν επίσης στη γιορτή μας 
Στο τέλος της γιορτής κόψαμε το κέικ ουράνιο τόξο, φτιαγμένο με αγάπη από την ταμία μας Εύη Σπυράκη και έτρεξαν όλοι να πάρουν ένα πολύχρωμο κομμάτι, ένα κομμάτι ελπίδας για να έχουμε να πορευόμαστε. 


Κόσμος πήγε κόσμος ήρθε και όλες και όλοι ήταν χαρούμενες/οι και γελαστές/οι γιατί η μέρα ήταν "γιορτή" και γιατί η γιορτή των οικογενειών είναι η δική μας μέρα περηφάνιας. Είμαστε περήφανες και περήφανοι που για μια ολόκληρη χρονιά εμείς και και τα παιδιά μας συνεχίσαμε να είμαστε οικογένειες που στηρίζουν τους οικογενειακούς τους δεσμούς στην αγάπη όσο κι αν κάποιες και κάποιοι επιμένουν ότι η κοινωνία "δεν είναι ακόμα έτοιμη" . 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse