Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Οι ομοφυλόφιλοι και οι τρανς είναι κατάλληλοι για γονείς













2

Οι επιστήμονες συμφωνούν σήμερα ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια «δεν έχουν καμία διαφορά» από τα άλλα, προκύπτει από ανασκόπηση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας.
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500007274
και εδώ ειναι η νεα μελέτη:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0049089X15001209
και αλλο αρθρο (αμερικάνικο)
http://www.sciencedaily.com/releases/2015/06/150615103946.htm
No evidence that children of same sex couples negatively impacted, study shows




National Longititudinal Lesbian Family Study from Gartrell & Bos
www.nllfs.org/publications/

Resilence within the Family Networks of Lesbians and Gay Men: Intentionality and Redefinition
International Journal of Children’s Rights (2012) - Ties That Bind: Towards a Child-Centred Approach to Lesbian, Gay, Bi-Sexual and Transgender Families under the ECHR*
http://www.familieslg.org/familieslgtb/wp-content/uploads/2012/10/CHIL_ADV_Hodson.pdf
American Academy of Pediatrics - Promoting the Well-Being of Children Whose Parents Are Gay or Lesbian
http://pediatrics.aappublications.org/content/131/4/e1374.full.pdf+html

LGBT Parents in Ireland from Jane Pillinger and Paula Fagan

Dr Henny Bos at the University of Amsterdam, research on the matter of children’s well-being in LGBT headed families



Της Γιώτας Ρουμελιώτη
Λίγες ώρες μετά την πορεία του Thessaloniki Pride, η οποία ξεσήκωσε από «κύμα» αντιδράσεων μέχρι και… αγρυπνία σε εκκλησία, ο ψυχίατρος και μέλος του Σωματείου Υποστήριξης ΔιεμφυλικώνΣταύρος Μπουφίδης, μιλάει στο Κarfitsa.gr τόσο για το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, όσο και για τον ρόλο της «προκλητικής» παρουσίας των Drag Queens και Κings, ενώ δεν παραλείπει να πάρει θέση και για τηνυιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια αλλά και από τρανς!

«Πολλοί λένε ότι με την Πορεία Υπερηφάνειας οι άνθρωποι γκετοποιούνται και τους βάζουνε ταμπέλες. Η ταμπέλα είναι ωφέλιμη όσο υπάρχει η διαφορετικότητα. Αν αφαιρέσουμε την ταμπέλα του ομοφυλόφιλου, η διαφορετικότητα θα χαθεί μέσα στην αφάνεια και δεν θα μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Αυτό είναι το όφελος της ταμπέλας», δηλώνει ο ίδιος σχετικά με όσους κρίνουν αρνητικά το Thessaloniki Pride.

«Είναι… πολιτική πράξη»
Σχετικά με την παρουσία των διεμφυλικών ανθρώπων αλλά και της υποκατηγορίας που ονομάζεται “Drag Queen και Drag King”, ο κ. Μπουφίδης εξηγεί ότι έχουν συγκεκριμένο ρόλο στην πορεία υπερηφάνειας και ότι δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως “ προκλητικές παρουσίες”. «Eίναι μια μεταμόρφωση που γίνεται για δυο λόγους. Ο ένας είναι ο ψυχαγωγικός, όπου βλέπουμε άντρες να μεταμφιέζονται σε γυναίκες, όπως κάνουν και αρκετοί ηθοποιοί. Οι “Drags Queens και “Drags Kings” είναι μια υποκατηγορία των τρανς ανθρώπων. Το φαινόμενο των τρανς που συναντούμε στην πορεία Υπερηφάνειας έχει κι έναν δεύτερο βαθύτερο συμβολισμό. Είναι μια πολιτική πράξη η οποία θέλει να αποδομήσει τα έμφυλα στερεότυπα του θηλυκού και του αρσενικού, χρησιμοποιώντας τη μασκαράδα ως μέσο», λέει και συνεχίζει: «Αρκετοί χρησιμοποιούν τον όρο “πρόκληση” ή τη φράση “χαλάει την αισθητική μου”. Αυτά είναι υποκειμενικά. Η παρουσία αυτών των ανθρώπων αποτελεί πρόκληση για σκέψη και όχι ως προς την αισθητική μας!».


«Οι ομοφυλόφιλοι και οι τρανς  είναι κατάλληλοι για γονείς»
Αναφορικά με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες οι οποίες να δείχνουν την… ακαταλληλότητά τους! «Έχουν γίνει επιστημονικές μελέτες, με τελευταία στο Κολοράντο, σχετικά με τις επιπτώσεις στην ανατροφή των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, ως προς τη σωματική τους ωρίμανση και τη κοινωνική ενσωμάτωση, συγκριτικά με τα ετερόφυλα ζευγάρια. Ομόφυλα ζευγάρια μπορούν το ίδιο καλά να ανταποκριθούν στο ρόλο των γονέων. Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία και ερευνητκά δεδομένα που να αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα των λεσβιών, των ομοφυλοφίλων, των αμφισεξουαλικών και των τρανς γονέων», τονίζει και συνεχίζει: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν μέσα στο ζευγάρι κυριαρχεί συνεννόηση και δεν υπάρχει βία. Τα παιδιά θέλουν ΑΓΑΠΗ και δεν βλέπουν τα φύλα». «Η σεξουαλική ταυτότητα του παιδιού δεν επηρεάζεται από το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει. Αυτό είναι μύθος! Άλλωστε η σεξουαλικότητα δεν είναι επιλογή. Είναι κάτι που υπάρχει μέσα μας από πάντα», καταλήγει ο κ. Μπουφίδης.

1
s
f
21

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse