Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΒΡΑΒΕΙΑ OUTVIEW FILM FESTIVAL 2015






Μετά από 9 ημέρες το Outview Film Festival έριξε αυλαία στις 15 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Το φεστιβάλ έκλεισε με την ταινία Zenne Dancer και πριν την ταινία λήξης δόθηκαν τα κινηματογραφικά βραβεία του φεστιβάλ.
Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ:
  • Δημήτρης Καρατζιάς
  • Όλγα Μαλέα
  • Ολυμπία Μυτιληναίου
  • Αργύρης Ξάφης
  • Ιωσήφ Πρωιμάκης
κλήθηκε να δώσει το Βραβείο για Καλύτερη Ταινία και το βραβείο για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ.
outview film festival 2015 βραβεια

Οι υποψήφιες ταινίες για Βραβείο Καλύτερης Ταινίας ήταν οι:

Τα υποψήφια ντοκιμαντέρ ήταν:

Τελικά το Βραβείο για Καλύτερη Ταινία του φεστιβάλ πήγε στην ταινία Boys ενώ το Βραβείο για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ πήγε στο Matt Shepard Is a Friend of Mine.

Οι Δημήτρης Βαρελάς, Μανώλης Βαμβούνης και Λίνα Λαχανιώτη από το περιοδικό Antivirus ήταν η επιτροπή για την ταινία μικρού μήκους. Όλες οι ταινίες μικρού μήκους, έως και 25 λεπτά ήταν υποψήφιες για το βραβείο.

Η ταινία μικρού μήκους που βραβεύτηκε ήταν η ταινία Fuck Freud του Αδάμ Καρυπίδη. Ο Αδάμ Καρυπίδης ήταν παρών για να παραλάβει το βραβείο στην τελετή απονομής.

outview film festival 2015 βραβεια
Επίσης δόθηκε ένα τιμητικό βραβείο στον σκηνοθέτη Philippe Vallois για την πρωτοποριακή του δουλειά στον Queer κινηματογράφο.

Το Βραβείο Κοινού έπειτα από την καταμέτρηση των ψήφων του κοινού αναδείχθηκε η ταινία Pride.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους του φεστιβάλ που επισκέφτηκαν και στήριξαν το φεστιβάλ αυτές τις 9 μέρες, την κριτική μας επιτροπή που είχε το χρόνο να δει πάνω από 20 ταινίες, τους καλεσμένους μας και ειδικά τους έλληνες κινηματογραφιστές που αυξάνονται κάθε χρόνο και χαιρόμαστε να φιλοξενούμε τις ταινίες τους, τους εθελοντές μας, την ομάδα των Cabine για την όμορφη αφίσα, τον Μενέλα Σιαφάκα για την φετινή έκθεση, την Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας, την ομάδα Queer Trans, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών για το φετινό queer panel, την Angelika Dusk για την παραχώρηση του τραγουδιού Telling Stories για το τρέηλερ του φεστιβάλ, τον Κωνσταντίνο Τσαγάνη και Κωνσταντίνο Γεωργαντά για τα γραφιστικά.


Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε:
Τους υποστηρικτές του φεστιβάλ:
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ / ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ / ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ / ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ / ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ / ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ / ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ / ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ / ΙΔΡΥΜΑ ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ / ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ GOETHE
Τους χορηγούς του φεστιβάλ:
ACCENTURE / GROUPAMA / FISCHER / ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ / ΕΨΑ / ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗΣ / STOLI / GAYGREECEGO / ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ / SALERO / SOUSOU / ATHENS WALK / ALEXANDER SAUNA / BEAVER / PARADISE SEX SHOP / CARROTEN / STREP
Τους χορηγούς επικοινωνίας του φεστιβάλ:
Αθηνόραμα / Εν Λευκώ / Athens Voice / Flix.gr / Popaganda / Culturenow.gr / Doctv.gr / Antivirus / www.elculture.gr / Gaydar / Gayguide / Mindradio / Ozon / Moveitmag.gr / Lesbian.gr / Gayathens.gr / Gayworld.gr / Ροζ Καφενείο / Gkoultoura.gr / Θετική Φωνή / Πολύχρωμος Πλανήτης / Transs.gr / Athens Pride / Colour Youth / gitv.gr / Ath Checkpoint / Athens Pride
Ραντεβού του χρόνου!
Outview Film Festival

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse