Aleka-Anna-27
Η Αλέκα είναι 30 χρονών, είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει τελειώσει το λύκειο. Έχει κάνει πολλές δουλειές στη ζωή της, έχει δουλέψει σε ψιλικατζίδικο, σε βενζινάδικο, delivery, DJ, καμαριέρα σε ξενοδοχείο, ψητοπωλείο, είχε ανοίξει μαγαζί με μπουγάτσες μαζί με την αδερφή της, αλλά η καλύτερή της δουλειά ήταν καθαρίστρια στο γερμανικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Τώρα μοιράζει φυλλάδια μαζί με την Άννα. Αγαπάει την φωτογραφία και το βίντεο και θα ήθελε να ασχοληθεί με αυτό και επαγγελματικά. Η Άννα είναι 20 χρονών, σπουδάζει στο τμήμα κλωστοϋφαντουργίας αλλά δεν της αρέσει ιδιαίτερα. Ζωγραφίζει και θα ήθελε να σπουδάσει μαγειρική.
Η Άννα έχει μια γάτα που την φωνάζει Princess και η Αλέκα ένα κουνέλι που το φωνάζει Λούκας. Μαγειρεύουν και οι δύο, αλλά τις περισσότερες δουλειές τις κάνει η Αλέκα. Η Άννα είναι μικρή και τώρα μαθαίνει. Η ζηλιάρα της σχέσης είναι η Άννα. Η Αλέκα ζηλεύει περισσότερο όταν η Άννα ασχολείται με τα ζώα τους και δεν της δίνει σημασία.
Έχουν σχέση επτά μήνες και μένουν μαζί τους τέσσερις. Γνωρίστηκαν μέσω αγγελίας που είχε βάλει η Αλέκα. Η Αλέκα έψαχνε κοπέλα για γνωριμία αλλά όταν την έκαναν add στο Facebook και έβλεπαν τις φωτογραφίες της, έφευγαν. Μετά από αυτό εκνευρίστηκε και έβαλε μία νέα αγγελία που έλεγε ότι δεν την ενδιαφέρει η εξωτερική εμφάνιση αλλά ο χαρακτήρας και ότι δεν θέλει κάποια που να μοιάζει με Barbie. Η Άννα ανταποκρίθηκε αμέσως, την βρήκε στο Facebook και ξεκίνησαν να μιλάνε. Γνωρίστηκαν από κοντά όταν η Αλέκα ήρθε για έναν γάμο στην Αίγινα και έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα. Έτσι ξεκίνησε η σχέση τους. Μετά η Άννα πήγε στην Θεσσαλονίκη να την δει στα γενέθλια της και τότε αντάλλαξαν βέρες με τα ονόματά τους και την ημερομηνία της γνωριμίας τους, κι έκοψαν τούρτα για να γιορτάσουν διπλά, τα γενέθλια αλλά και για επισημοποίηση της σχέσης τους.
Aleka-Anna-23Aleka-Anna-04Aleka-Anna-05
Οι γονείς της Άννας δέχτηκαν θετικά την σχέση της με την Αλέκα και χαίρονται που είναι μαζί. Έμαθαν ότι της αρέσουν οι κοπέλες όταν ήταν 17 χρονών. Στην αρχή ήταν δύσκολο για αυτούς, την πήγαν και σε ψυχολόγο. Ο ψυχολόγος τύχαινε να είναι παπάς και ήταν με το μέρος της Άννας. Είπε στους γονείς της ότι δεν έχει κανένα ψυχολογικό πρόβλημα και τους βοήθησε να δεχτούν την επιλογή της.
Οι γονείς της Αλέκας σταμάτησαν να της μιλάνε από τότε που αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα για να μείνει με την Άννα. Ο πατέρας της την ρώτησε αν είναι σίγουρη για την επιλογή της και την προειδοποίησε ότι αν φύγει δεν θα υπάρξει γυρισμός. Η αδερφή της Αλέκας και ο γαμπρός της στηρίζουν την επιλογή της. Ο πατέρας της έρχεται συχνά Αθήνα -είναι νταλικέρης- αλλά δεν την έχει πάρει ποτέ τηλέφωνο. Η Αλέκα στεναχωριέται που οι γονείς της δεν μπορούν να την δεχτούν και ζηλεύει τη σχέση που έχει η Άννα με τους δικούς της. Η Άννα τη στηρίζει πολύ σε αυτό και λέει ότι μια μέρα οι γονείς της θα την πάρουν τηλέφωνο.
Η πρώτη σχέση που έκανε η Αλέκα ήταν στα 25, μέχρι τότε δεν είχε δοκιμάσει ούτε με αγόρι ούτε με κοπέλα. Δεν ήθελε να αποδεχτεί ότι της αρέσουν οι κοπέλες και φοβόταν τις αντιδράσεις του κόσμου και των γονιών της. Παρόλο που δεν της μιλάνε οι γονείς της, η μαμά της Αλέκας ρωτάει την αδερφή της πώς τα πάνε, αν είναι καλά και μια φορά που μιλούσαν στο τηλέφωνο και η Άννα δεν ήταν καλά, άκουσε την μαμά της να ρωτάει την αδερφή της «ακόμα δεν είναι καλά η κοπέλα; Πες της να της φτιάξει σούπα για να δυναμώσει». Όταν το άκουσε αυτό χάρηκε πολύ.
Υπήρχε ένα ζευγάρι κοριτσιών απέναντι από το σπίτι της Αλέκας στην Θεσσαλονίκη. Η Αλέκα ζήλευε και έλεγε στην Άννα μακάρι να ήμασταν και εμείς έτσι, να καταφέρναμε να μείνουμε μαζί κάποια μέρα. Τώρα που έχει συμβεί αυτό δεν το πιστεύει ούτε η ίδια, δεν περίμενε ποτέ ότι θα τα καταφέρουν. Έξω δεν κρύβουν την σχέση τους, ούτε στην δουλειά τους. Δεν το φωνάζουν, αλλά λειτουργούν όπως θα λειτουργούσε ένα straight ζευγάρι. Δεν έχουν δεχτεί ποτέ ρατσιστική συμπεριφορά. Πιστεύουν πολύ και οι δυο στον Θεό, στο σπίτι τους ανάβουν καντήλι και η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή τους. Θέλουν να κάνουν παιδιά και δικά τους αλλά και να υιοθετήσουν. Η Άννα θα ήθελε να γεννήσει.
Aleka-Anna-20Aleka-Anna-21Aleka-Anna-22
Τι σκέφτηκες την πρώτη φορά που την είδες; 
Άννα: Πρώτη φορά την είδα σε φωτογραφία στο Facebook, αλλά την πρώτη φορά που την είδα από κοντά σκέφτηκα ότι πραγματικά οι φωτογραφίες την αδικούσαν πολύ! Επίσης κατάλαβα πόσο αληθινή ήταν σαν άνθρωπος με βάση και τις συνομιλίες μας από το ίντερνετ. 
Αλέκα: Ότι δεν ήταν σαν τις άλλες κοπέλες που είχα γνωρίσει παλιότερα γιατί δεν στεκόταν μόνο στην εμφάνιση αλλά στη ψυχή και στον χαρακτήρα μου κι ότι ήταν αυτή ακριβώς που έψαχνα.
Πες μου μερικά στοιχεία του χαρακτήρα της που σου αρέσουν.Άννα: Με τρελαίνει ο αυθορμητισμός και η παιδικότητά της όπου χρειάζεται και το γεγονός πως όλοι όσοι την γνωρίζουν τους κερδίζει η ειλικρίνεια και η απλότητά της. Έτσι με κέρδισε και εμένα και ήταν αυτά τα στοιχεία της που αρχικά με έκαναν να την ερωτευτώ και στην πορεία να την αγαπήσω όπως και το γεγονός πως είναι μια ευαίσθητη και ρομαντική φυσιογνωμία όπως και εγώ.
Αλέκα: Μου αρέσει η ειλικρίνειά της, η ωριμότητά της και που είναι ντροπαλή, κάποιες φορές την κάνει πολύ γλυκιά και με τρελαίνει. Άσε που έχει κι αυτό το τρελό χιούμορ που με κάνει συνέχεια να γελάω.
Ποιο είναι το πιο δυνατό της χαρακτηριστικό;Άννα: Η ψυχή της, απλά.
Αλέκα: Η ευαίσθητή της καρδούλα.
Τι εκτιμάς πιο πολύ σε αυτή;
Άννα: Ότι παρόλο που έχει περάσει πολλά σαν άνθρωπος δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι, ούτε έχει σταματήσει να μου χαρίζει το όμορφό της χαμόγελο!
Αλέκα: Εκτιμάω το γεγονός ότι με στηρίζει και σε όλες μου τις δύσκολες στιγμές θα είναι πλάι μου, με συγκινεί πολύ αυτό.
Και τι σε εκνευρίζει;Άννα: Περισσότερο απ” όλα ότι παραπονιέται για τα πάντα! Πολύ όμως και χωρίς λόγο! Είναι και μια αιτία τσακωμού μας κάποιες φορές.
Αλέκα: Ότι κάποιες φορές που δεν θα προσέξω τόσο τον εαυτό μου, σε θέμα υγείας δηλαδή, θα μου φωνάξει και θα συμπεριφερθεί λίγο σαν μάνα μου και αυτό με ενοχλεί αφού εγώ υποτίθεται πως είμαι η μεγαλύτερη σε ηλικία από τις δυο μας.
Ποιο είναι το πιο ωραίο/τρελό πράγμα που σου έχει κάνει; 
Άννα: Το γεγονός πως στις αρχές της γνωριμίας μας ήταν καλεσμένη σε έναν γάμο στην Αίγινα κι ενώ ήταν να μείνει εκεί τρεις μέρες, την επομένη του γάμου έφυγε και ήρθε να με βρει στην Αθήνα! 
Αλέκα: Που ήρθε στα γενέθλιά μου να με δει στη Θεσσαλονίκη και ενώ είχε κανονίσει να μείνει δυο μέρες έκατσε έξι και ότι μετά από δυο βδομάδες περίπου ήρθε να με πάρει για να μείνουμε μόνιμα στην Αθήνα και δεν με άφησε δηλαδή να ταξιδέψω μόνη μου.
Ποιο είναι το πιο σέξι πράγμα πάνω της;  
Άννα: Η κοιλίτσα της! Μ’ αρέσει πολύ να την ζουπάω και να την γαργαλάω! 
Αλέκα: Τα πράσινα της τα μάτια που δεν χορταίνω να τα κοιτάω κάθε φορά.
Aleka-Anna-02Aleka-Anna-03Aleka-Anna-06Aleka-Anna-07
Πόσο συχνά μαλώνετε; Για ποιους λόγους (συνήθως);Άννα: Δεν νομίζω ότι οι τσακωμοί μας έχουν κάποια συγκεκριμένη συχνότητα. Άλλες φορές μπορεί να κάνουμε να τσακωθούμε μια-δυο βδομάδες κι άλλες πάλι να τύχει να μαλώσουμε 2-3 φορές μες στη βδομάδα. Αυτό για το οποίο θα τσακωθούμε πιο συχνά πάντως παραμένει το ίδιο. Η γάτα μου! Καθώς εκείνη είναι λάτρης της τάξης (και η γάτα μου της αταξίας) θα νευριάσει άμα δει ότι έχει κάνει κάποια ζημιά ή ότι έχει ανέβει στον καναπέ π.χ και εγώ με τη σειρά μου οφείλω ως γνήσια φιλόζωη να την υπερασπιστώ!
Την ζηλεύεις; 
Άννα: Πολύ!  
Αλέκα: Αρκετά και κυρίως το μικρό της το γατί!
Πόσο σημαντικό είναι το σεξ σε μια σχέση;Άννα: Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί δένει περισσότερο το ζευγάρι και είναι μια πολύ όμορφη στιγμή συνυφασμένη με ένα εύρος συναισθημάτων που μπορούν να μοιράζονται μόνο δυο.
Αλέκα: Είναι σημαντικό για κάθε ζευγάρι γιατί πιστεύω ότι δυναμώνει την αγάπη και άλλωστε είναι μια πολύ ωραία τρυφερή στιγμή.
Τι δεν θα της συγχωρούσες ποτέ;Άννα: Την απιστία και το ψέμα. Είναι δυο από τα πράγματα που μισώ περισσότερο. 
Αλέκα: Την απιστία και το να κάνει ενέργειες πίσω απ” την πλάτη μου.
Και ποια θυσία θα έκανες για αυτή;Άννα: Θα έκανα ό,τι περνούσε απ” το χέρι μου για να είναι εκείνη καλά. 
Αλέκα: Τα πάντα γιατί το αξίζει, με όλη τη σημασία της λέξης. 
Τι σημαίνει έρωτας για σένα; Και πόσο διαφορετικό πράγμα είναι η αγάπη;Άννα: Ο έρωτας είναι πάθος, ενθουσιασμός και κάποια στιγμή περνάει, ενώ η αγάπη είναι παντοτινή και είναι αυτή που έχει πραγματικά σημασία διότι σημαίνει να δέχεσαι τον άλλον όπως είναι και όχι μόνο η ιδανική εικόνα που έχεις σχηματίσει για εκείνον όπως συμβαίνει στον έρωτα.
Αλέκα: Στον έρωτα θεωρώ πως λειτουργείς με βάση το συναίσθημα ενώ στην αγάπη με τη λογική και την κατανόηση στο πρόσωπο του άλλου.
Aleka-Anna-08Aleka-Anna-09Aleka-Anna-10Aleka-Anna-11Aleka-Anna-13
Πόσο ερωτική πόλη είναι η Αθήνα; Γιατί;  
Άννα: Είναι ερωτική αρκεί να ξέρεις σε ποια μέρη να αναζητήσεις τον ερωτισμό της. Ειδικά το χειμώνα, που πέφτει το σκοτάδι από νωρίς και λόγω του κρύου δεν υπάρχει τόσο μεγάλος συνωστισμός στους δρόμους. 
Αλέκα: Αν και δεν έχω προλάβει να την μάθω ακόμα καλά, μπορώ να πω ότι έχει πολλά ερωτικά μέρη που μπορείς να επισκεφτείς και πολλά ωραία μαγαζιά για να πας μαζί με τη σχέση σου και περισσότερη ελευθερία όσων αφορά στη σεξουαλικότητα του καθενός και γι” αυτό είναι λίγο πιο ερωτική από άλλες πόλεις.
Ποια είναι η πιο ερωτική πόλη για σένα;Άννα: Αδιαμφισβήτητα η Θεσσαλονίκη γιατί για εμένα που είμαι Αθηναία και δεν την γνωρίζω καλά είναι γεμάτη μυστήρια και κάθε φορά που την επισκέπτομαι ανακαλύπτω ξανά και ξανά τη γοητεία της.
Αλέκα: Η Βενετία. Την έχω επισκεφτεί και μπορώ να πω ότι τα κανάλια, οι βαρκούλες και γενικά η αρχιτεκτονική της την κάνουν πάρα πολύ ερωτική και βέβαια ακόμα περισσότερο όταν θα πέσει η νύχτα.  
Η οικονομική κρίση κάνει καλό ή κακό σε μια σχέση; Γιατί;Άννα: Από προσωπική εμπειρία αν μια σχέση αξίζει, βρίσκει τρόπους να αντέχει στις δυσκολίες. Οπότε για εμένα δεν κάνει ούτε καλό, ούτε όμως και κακό.
Αλέκα: Και ναι και όχι, πάντως σίγουρα είναι ένα καλό τεστ για να δεις αν η σχέση που έχεις αξίζει και μπορεί να αντέξει στις δυσκολίες.
Aleka-Anna-14Aleka-Anna-15Aleka-Anna-16Aleka-Anna-17Aleka-Anna-18Aleka-Anna-19Aleka-Anna-26Aleka-Anna-25Aleka-Anna-24