Κυριακή 19 Απριλίου 2015

3η Γιορτή των Οικογενειών (IFED International Family Equality Day)








Ας ξεκινήσουμε από το τι είναι η Γιορτή των Οικογενειών: είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που συμβαίνει ταυτόχρονα σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου την πρώτη Κυριακή του Μάη, μια γιορτή υπερηφάνειας για τις οικογένειές μας.
Αυτό σημαίνει ότι είναι μια γιορτή μόνο για οικογένειες με lgbt γονείς; Όχι! Κατηγορηματικά όχι! Η γιορτή των οικογενειών είναι μια γιορτή για όλες τις οικογένειες.
Είναι μια μέρα για να χαρούμε και θέλουμε να μοιραστούμε αυτή τη χαρά και με όλους. Αυτός είναι ο λόγος που διοργανώνουμε τη γιορτή μας σε ένα δημόσιο πάρκο ώστε να είναι ανοιχτή σε όλους και μικροί -μεγάλοι να μπορούν να ενωθούν μαζί μας και να απολαύσουν δράσεις παιχνίδια τραγούδια γέλιο και χαρά.
Είναι μια μέρα ορατότητας. Υπάρχουμε και θέλουμε να μιλήσουμε για τα δικαιώματα των οικογενειών μας που το επίσημο κράτος μας αρνείται , για τα δικαιώματα που δεν έχουν τα παιδιά μας.
Όσοι θεωρούν ότι οι οικογένειές μας δεν υπάρχουν, όσοι θεωρούν ότι η μοναδική αποδεκτή δομή οικογένειας είναι η ετεροκανονική πυρηνική οικογένεια, όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος «άλλος» λόγος που θέλουμε να έχουμε παιδιά εκτός από το δικαίωμα και την δέσμευση μας στην γονεϊκότητα έχουν θέση σε αυτή τη γιορτή; Φυσικά και έχουν! Ο φόβος για τον «άλλο» που είναι διαφορετικός τελειώνει όταν γνωρίζεις αυτόν τον «άλλο» και βλέπεις ότι δεν πρόκειται για ένα σαρκοφάγο μυθικό τέρας με 3 κεφάλια μακριά ουρά και άλλα τρομακτικά χαρακτηριστικά. Είμαστε γονείς, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο, αγαπάμε τα παιδιά μας και θέλουμε να είναι ευτυχισμένα, αυτό είναι φανερό από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί κάποιος κοντά στις οικογένειές μας. Κάνουμε λάθη όπως όλοι οι γονείς αλλά πάντα έχουμε τις «κεραίες» μας ανοιχτές να ακούσουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες των παιδιών μας. Τα παιδιά μας συχνά αντιμετωπίζουν έντονη αποδοκιμασία για την δομή της οικογένειάς τους, έτσι αυτή η μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική γι’ αυτά και για μας. Μια μέρα γιορτής και αποδοχής.
Ελάτε λοιπόν να προσθέσετε το δικό σας ιδιαίτερο χρώμα για να φτιάξουμε μια μέρα τόσο πολύχρωμη και φωτεινή όσο το ουράνιο τόξο,
Σας περιμένουμε την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 από τις 12.00μμ ως το βράδυ στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, στην είσοδο απέναντι από το Συνεργατικό Καφενείο Μοναστηρίου 140, 104 42 Αθήνα.


https://www.facebook.com/events/1420819564893617/

                     η δική μας μέρα Περηφάνιας!


Την Κυριακή 3 Μάη διοργανώνουμε την 3η Γιορτή των Οικογενειών. Ξέρουμε ότι η Πρωτομαγιά κάνει ένα ωραιότατο τριήμερο και πολλ@ θα σκεφτούν να φύγουν αλλά είναι σημαντικό να είμαστε εκεί κι εμείς και τα παιδιά μας. Η ορατότητα των οικογενειών μας θα είναι ο μοναδικός ίσως λόγος που θα ωθούσε την πολιτεία και το κράτος να ψηφίσει νόμους που να μειώνουν κάπως τις διακρίσεις σε βάρος μας. 
Η πείρα των δύο προηγούμενων γιορτών μας έχει δείξει ότι περνάμε καταπληκτικά και αξίζει να αφιερώσουμε τουλάχιστον μια μέρα το χρόνο για να δείξουμε ότι υπάρχουμε και ότι τελικά είμαστε πολύ περισσότερ@ από όσ@ς νομίζουν οι άλλοι.
Κάντε το δική σας υπόθεση , μοιράστε το σε φίλους και γνωστούς να δώσουμε όλ@ ένα ηχηρό παρόν στη δική μας μέρα Περηφάνιας!





ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 2015 Κεντρικό σύνθημα:
«Τα παιδιά είναι εντάξει»!
H 3η Μαΐου του 2015 είναι η ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ (IFED)
Το φετινό σύνθημα είναι : «Τα παιδιά είναι εντάξει"
Στις 3 Μαΐου 2015, LGBTQ οργανώσεις οικογενειών ουράνιο τόξο από όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τέταρτη φορά με στόχο την αύξηση της διεθνούς προβολής των οικογενειών μας.
Σε όλο τον κόσμο, όλο και περισσότερα παιδιά μεγαλώνουν σε οικογένειες όπου ο ένας ή και οι δύο γονείς τους είναι λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικοί, τρανς ή queer (LGBTQ). Ωστόσο, οι «οικογένειες ουράνιο τόξο" αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικές καταστάσεις. Σε ορισμένες χώρες, οι οικογένειες ουράνιο τόξο απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και κοινωνική αναγνώριση. Σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα, σε ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και τις περισσότερες αφρικανικές και ασιατικές χώρες καθώς και στη Ρωσίας, τα παιδιά και οι γονείς αντιμετωπίζουν άμεσες διακρίσεις και πρέπει να ζουν υπό την απειλή της βίας.
Με έμφαση στο ότι «τα παιδιά είναι εντάξει», η NELFA και οι οργανώσεις που συμμετέχουμε σε αυτήν έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολιτικούς και το ευρύ κοινό σχετικά με την ανάγκη για ίση μεταχείριση και αναγνώριση για όλες τις οικογένειες. Η κοινωνία αλλάζει συνεχώς, και νέες μορφές οικογενειών έχουν εμφανιστεί δίπλα σε πιο παραδοσιακά σχήματα. Μεταξύ αυτών είναι και οι οικογένειες ουράνιο τόξο, δηλαδή οι οικογένειες με τουλάχιστον ένα γονέα που αυτο-αναγνωρίζεται ως LGBTQ. Παρά το γεγονός ότι 40 χρόνια τώρα η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει με ένα αναμφισβήτητο τρόπο πως τα παιδιά των οικογενειών μας μεγαλώνουν εξίσου καλά με τα παιδιά γονέων διαφορετικού φύλου, η δυσπιστία και η προκατάληψη απέναντί μας εξακολουθεί να είναι ισχυρή.
Η Διεθνής Ημέρα της Ισότητας ων Οικογενειών (IFED) δεν αυξάνει μόνο την ευαισθητοποίηση σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου μέσα στην οικογένεια, αλλά δίνει και την ευκαιρία σε LGBTQ γονείς και στα παιδιά τους για να γιορτάσουν τις οικογένειες τους μέσα στις κοινότητές μας. Η IFED είναι επίσης ένα σημάδι αλληλεγγύης μεταξύ όλων των οικογενειών: "Μαζί είμαστε δυνατοί!"
Οι οικογένειες σε όλο τον κόσμο καλούνται να ενωθούν μαζί μας στον εορτασμό
τη Διεθνή Ημέρα Ισότητας των Οικογενειών στις 3 Μαΐου, 2015!
                                      

INTERNATIONAL FAMILY EQUALITY DAY 2015 MOTTO: “THE KIDS ARE ALRIGHT”!
3 May 2015 is International Family Equality Day (IFED)
This year’s motto: “THE KIDS ARE ALRIGHT”
On May 3, 2015, LGBTQ family organizations from around the world will join together for the fourth time to increase the international visibility of LGBTQ families.
All over the world, more and more children grow up in families where one or both of their parents are lesbian, gay, bisexual, trans or queer (LGBTQ). Yet, these “rainbowfamilies” face very different situations. In some countries rainbow families enjoy equal rights and social recognition. In others, for instance some Eastern European, Latin American and most African and Asian countries as well as Russia, children and parents face direct discrimination and have to live under the threat of violence.


By highlighting that “THE KIDS ARE ALRIGHT”, NELFA and its partner organizations aim to raise awareness among politicians and the general public about the need for equal treatment and recognition for all families. Society changes continuously, and new kinds of families have appeared beside more traditional ones. Among these are LGBT families, i.e. families with at least one parent whoself-identifies as lesbian, gay, bisexual or trans. Despite the fact that 40 years of scientific research has demonstrated in an incontrovertible way that the children of these families grow up just as well as the sons and daughters of parents of different sexes, distrust and prejudice towards them is still strong.
The International Family Equality Day (IFED) not only raises awareness of sexual orientation and gender diversity within families, it provides an opportunity for LGBTQ parents and their children to celebrate our families and communities. The IFED is also a sign of solidarity between all families: “Together we are strong!”
Families all over the world are invited to join us in celebrating
the International Family Equality Day on 3 May 2015!


Πρόγραμμα 3ης Γιορτής των Οικογενειών για τους μικρούς

12:00-12:30 Καλωσόρισμα – Εικαστική δραστηριότητα «στο πουκαμισάκι μου γράφω τ΄ονοματάκι μου» Κωνσταντίνα -Πρόδρομος


12:30-1:00 Παιχνίδι δράσης «ψάξε για τη σημαία» Στέλλα
1:00-2:00 face painting Μαριτάζια και την ίδια ώρα για όσα παιδιά έχουν βαφτεί κινητικά παιχνίδια: « τρέξε- παίξε- χοροπήδα» Στέλλα
2:00-3:00 πικ-νικ φέρνουμε το καλαθάκι μας γεμάτο για να μη μείνει η κοιλιά μας άδεια.


Υπάρχουν βέβαια πάντα εκεί δίπλα τα δύο φιλόξενα Καφενεία για όσ@ς παραβλέψουν την επισήμανση καθώς και μια ταβέρνα.






3:00-4:00 Ελάτε να παίξουμε με τον Κύριο Πολύχρωμο Γιώργος
4:00-4:30 «Βάλε το δικό σου χρώμα» εικαστική δραστηριότητα με εκτόξευση χρώματος και στόχευση Πρόδρομος








Για τα μεγάλα παιδιά η Σμαράγδα θα είναι μαζί μας την Κυριακή μαζί με το φρέσκο "Μαλάκα λεσβίες! 2"


Επίσης για τα μεγάλα παιδιά ο Βίκτωρας θα φέρει να δοκιμάσουμε ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιούργησε και που περιλαμβάνει ζευγάρια και οικογένειες όλων των ειδών! Μπορούν να παίξουν 4 άτομα κάθε φορά οπότε κρατήστε θέση από τώρα!

4:30-5:00 Παραμύθι «με τον Ταγκό γίναμε τρεις» και έλα να το παίξουμε άμα μπορείς Στέλλα-Μαρία




5:00-6:00 Μουσικά παιχνίδια με ταμπουρίνα τυμπανάκια και άλλα φασαριόζικα οργανάκια Έλενα


6:00-6:30 Τρώμε κέικ Ουράνιο Τόξο



6:30-7:30 "Δημιουργώντας παραμύθια από την ... ανάποδη» Σπύρος Πετρίτης

Όπως μας τόνισε ο Σπύρος στην δραστηριότητα αυτή: "Είναι ευπρόσδεκτοι γονείς με τα παιδιά τους (μαθητές-μαθήτριες δημοτικού ή και γυμνασίου) αρκεί να φορούν άνετα ρούχα, να θέλουν να προσφέρουν την καλή τους διάθεση και να είναι σε θέση να αφηγηθούν ένα παραμύθι -κατά προτίμηση λαϊκό- που τους το έχει αφηγηθεί κάποιος ή το έχουν διαβάσει σε κάποιο βιβλίο"
Ξεθάψτε λοιπόν από την μνήμη σας ιστορίες με γοργόνες και μαρμαρωμένους πρίγκιπες, αμίλητο νερό και ότι άλλο και φέρτε το μαζί σας την Κυριακή!

7:30-8-00 ελεύθερο παιχνίδι πριν πέσει το σκοτάδι






          Το Right2 Love με ελληνικούς υπότιτλους 

                                                 https://vimeo.com/92816492

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse