Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Η αγάπη ορίζει την οικογένεια: η ιστορία των Eric και Mike



Η σημερινή ιστορία της στήλης Gay Voices στην Huffington Post φιλοξενεί την ενημερωτική εκστρατεία «Η Αγάπη Ορίζει την Οικογένεια» του διαδικτυακού τόπου  RaiseAChild.US και αφορά τις προκλήσεις που είχε ν’ αντιμετωπίσει ένα αφοσιωμένο στη καριέρα του ζευγάρι αντρών όταν αποφάσισε να εκπληρώσει το όνειρο του και ν’ αναλάβει την ανατροφή ενός παιδιού.

Όταν δύο άνθρωποι αφοσιωμένοι στην καριέρα τους που κοιτούν πώς να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, το σίγουρο είναι πως έχουν να συζητήσουν για πάρα πολλά θέματα και να πάρουν σοβαρές αποφάσεις. Ακριβώς αυτή ήταν η περίπτωση του Mike Ashburn και του συζύγου του Eric Lanyard.



«Αποφάσισα πριν από 16 χρόνια να εγκατασταθώ στο Λος Άντζελες με την ελπίδα να βρω δουλειά στη βιομηχανία του θεάματος, αν και στην ουσία δεν είχα ιδέα τι θα έπρεπε να κάνω και αν θα ήταν εφικτό», θυμάται ο Eric. «Μόλις είχα πάρει πτυχίο από τη νομική και έπιασα δουλειά σε μια μεγάλη εταιρία, κάτι που σε παροτρύνουν ν’ ακολουθήσεις αφού είναι και το πιο εύκολο. Συνειδητοποίησα, μόλις έπιασα δουλειά, πως αυτό δεν ήταν κάτι που θα με ενδιέφερε και πως θα ήθελα ν’ ασχοληθώ με την βιομηχανία του θεάματος. Έτσι, άρχισα ν’ απαντώ σε κάθε αγγελία που έβρισκα και αφορούσε αυτό που πραγματικά με ενδιέφερε να κάνω. Τότε μπορούσες να δεις τι υπήρχε στις αγγελίες που είχε το Variety στις τελευταίες σελίδες. Συνέχισα ν’ απαντώ σε αγγελίες και μετά την ένατη προσπάθεια με ζήτησαν από την παραγωγό εταιρία τηλεοπτικών σειρών HBO. Τελικά έγινα φίλος με τον άνθρωπο που θα γινόταν ο προϊστάμενος μου στο νομικό τμήμα για τα επόμενα επτά χρόνια. Σίγουρα τα άστρα πρέπει να είχαν συνωμοτήσει για να πάρω τη δουλειά».


«Μόλις τέλειωσα το σχολείο πήγα στο στρατό για δύο ολόκληρα χρόνια και υπηρέτησα στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου (στη Μέση Ανατολή)», προσθέτει ο Mike. Αργότερα πήγα κολέγιο και πήρα πτυχία στο Ποινικό Δίκαιο. Τελικά κατάληξα να κάνω καριέρα στον τομέα παραγωγής ψυχαγωγικών εκπομπών μόλις μετακόμισα από το Σακραμέντο στο Λος Άντζελες για να είμαι με τον Eric».

Το ζευγάρι πέρασε τη δεκαετία των 30-40 χρόνων μαζί – σήμερα είναι και οι δύο 43 χρόνων – και με το που σαραντάρισαν διαπίστωσαν πως τα βιολογικά τους ρολόγια είχαν αρχίσει να κτυπούν σε τρελούς ρυθμούς. Άρχισαν να διερευνούν όλες τις πιθανότητες δημιουργίας οικογένειας και κατάληξαν στην παιδοθεσία.

«Ήταν κάτι που συζητούσαμε από χρόνια, αλλά δεν ήταν και αυτοσκοπός μας», αναφέρει ο Eric. «Ζούσαμε στο Μανχάταν όταν κοντεύαμε να σαρανταρίσουμε και ο τρόπος που ζούσαμε κάθε άλλο παρά συμβατός με θέματα γονεϊκότητας ήταν. Τότε αρχίσαμε να παρακολουθούμε τις ομιλίες που οργάνωνε το Gay and Lesbian Center και τα πράγματα πήραν ραγδαία άλλη τροπή. Από τη μια μεριά σκεφτόμασταν το θέμα της παρένθετης μητρότητας και από την άλλη το θέμα της παιδοθεσίας… Δεν χρειάστηκε να κάνουμε συζητήσεις επί συζητήσεων για να βγάλουμε μια απόφαση. Θεωρήσαμε πως ήταν πιο σωστό να αναλάβουμε ένα παιδί που θα χρειαζόταν ένα σπίτι. Όλως περιέργως, οι επικείμενες αλλαγές στη ζωή μας, τους μήνες που περιμέναμε μέχρι να μας δώσουν το μωρό, δεν μας φάνηκαν και τόσο σημαντικές.  Ήμασταν το πρώτο ζευγάρι του στενού φιλικού μας κύκλου που έπαιρνε μια τόσο μεγάλη απόφαση και μέσα μας πιστεύαμε ακράδαντα ότι όλα θα μας έλθουν έτσι όπως τα θέλουμε την κατάλληλη στιγμή».



Μετά από αναμονή 18 μηνών, το ζευγάρι δέχτηκε μια Δευτέρα βράδυ ένα τηλεφώνημα που τους ενημέρωνε να περάσουν από την υπηρεσία την άλλη μέρα και να πάρουν το αγοράκι τους.

«Για να είμαστε ειλικρινείς, κανένας από τους δύο δεν είχε αλλάξει ποτέ πάνα στη ζωή του», παραδέχτηκε ο Eric. «Δεν ξέραμε από πού να πιάσουμε και τι να αφήσουμε. Είχαμε άρχισε να διαβάζουμε κάποια βιβλία για μωρά, αλλά το διαμέρισμα που ζούσαμε ήταν μικρό και δεν είχαμε προνοήσει να προμηθευτούμε κάποια βασικά μωρουδιακά είδη. Οπότε μπήκαμε με τη μια στα βαθιά μόλις πήραμε εκείνο το τηλεφώνημα, αλλά τα καταφέραμε! Τρέξαμε αμέσως σε ένα κατάστημα με τη λίστα με όσα μας ήταν απαραίτητα και μέσα σε μια ώρα είχαμε αγοράσει τα πάντα και την επόμενη μέρα εμφανιστήκαμε στο νοσοκομείο για να πάρουμε το γιο μας Austin».



Φέτος το καλοκαίρι οι Eric και Mike κλείνουν 15 χρόνια μαζί. Ο Eric εργάζεται ως αντιπρόεδρος Εμπορικών Υποθέσεων στη HBO και έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της RaiseAChild.US για τα τελευταία τρία χρόνια. Το σημαντικότερο είναι πως οι δύο αυτοί άνθρωποι είναι θαυμάσιοι γονείς και έχουν ένα πανέμορφο αγοράκι.

«Όταν πήραμε την απόφαση ότι θα ήμουν ο μπαμπάς που θα έμενε στο σπίτι, δεν είχα ιδέα εάν θα ήταν η μεγαλύτερη χαρά μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου», δήλωσε ο Mike. «Το όλο θέμα έχει να κάνει με το πώς αυτοπροσδιορίζονται κάποιοι άνθρωποι. Λογικό είναι να σε προβληματίζει. Λίγοι άνθρωποι με έχουν αποκαλέσει χαριτολογώντας ως τη μαμά της οικογένειας, κάτι που δεν έχει απολύτως τη παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Είμαι ο μπαμπάς που μένει στο σπίτι και ο Eric είναι ο μπαμπάς που πάει στη δουλειά. Μας έχει πραγματικά αφήσει έκπληκτους το πόσο καλά δούλεψε η όλη διαδικασία! Το επέλεξα και αφοσιώθηκα σε αυτό με όλο μου το είναι. Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος για ότι κάνω, αλλά βλέπω παράλληλα ότι θα επιστρέψω στη δουλειά που έκανα στο μέλλον όταν μεγαλώσει ο γιός μας».



Εν τω μεταξύ, ο Mike συμμετέχει δύο φορές τη βδομάδα στο πρωτάθλημα γκέι μπάσκετ του Δυτικού Χόλυγουντ και έτσι κρατά επαφή με το φιλικό μας περιβάλλον.

«Ο Eric έρχεται πίσω από τη δουλειά τη κατάλληλη στιγμή για να αναλάβει τον Austin και να με βοηθήσει», παραδέχεται ο Mike. «Ή θα πάω να μας πάρω κάτι απ’ έξω ή θα αναλάβω να μας μαγειρέψω. Οι ικανότητες μου στη κουζίνα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται, αν και οι Eric και Austin έχουν ιδιαίτερα απαιτητικό ουρανίσκο».

Όσο για τον Eric, απλά περιμένει πώς και πώς να βρεθεί το βράδυ με τον μικρό του γιο.

«Φτάνω σπίτι περίπου μεταξύ 7:00 και 7:30 και είμαι συνέχεια με τον Austin μέχρι την ώρα που θα πάει για ύπνο», δηλώνει ο Eric. «Δεν υπάρχουν λόγια για να σας περιγράψω πως κάθε άλλο παρά αγγαρεία είναι για μένα. Αγαπώ τα βράδια μου μαζί του. Περιμένω πώς και πως μέχρι να τους δω. Η δουλειά μου είναι απαιτητική και ίσως χρειάζεται να της αφιερώσω πολύ παραπάνω ώρες, αλλά έχω καταφέρει να διατηρώ μια κάποια ισορροπία. Κάνω τα αδύνατα δυνατά για να μην λείπω παραπάνω από δύο βράδια τη βδομάδα είτε πρόκειται για επαγγελματική ή για κοινωνική υποχρέωση – με τη δουλειά που κάνω κάποιες φορές είναι και τα δύο μαζί.  Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου εγώ και ο αδελφός μου ήμασταν το κέντρο του σύμπαντος για τους γονείς μας. Αυτό μου έκανε καλό. Συνεπώς, ο Austin ήταν και θα είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα φυσικά».




Ο Rich Valenza είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της RaiseAChild.US, μιας  οργάνωσης με έδρα το Χόλυγουντ της Καλιφόρνια, που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την LGBT κοινότητα να δημιουργήσει οικογένειες με αναδοχή ή παιδοθεσία και εξυπηρετήσει τις ανάγκες των 400.000 παιδιών που παραμένουν στις υπηρεσίες αναδοχής των ΗΠΑ. Η RaiseAChild.US έχει δημιουργήσει από το 2011 μέχρι σήμερα αρκετές εκστρατείες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε διάφορες εκδηλώσεις ώστε να επιμορφώσει μελλοντικούς γονείς και κοινό πάνω σε θέματα γονεϊκότητας και έτσι έχει ενεργοποιήσει περισσότερους από 2.500 υποψήφιους γονείς. Για πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να γίνετε ανάδοχος γονέας ή πώς να παιδοθετήσετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.RaiseAChild.US.

μετάφραση 
Irene Petropoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse