Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Coming Home - Celebrating Chinese New Year / Μια ιστορία “διαφορετικών”....


China: this Chinese film about coming out to one's parents has been watched by more than 100 million people on social networks in China. It is made by China's PFLAG, (Parents and Friends of Lesbians and Gays). Change is in the air. Things that matter, pass them on.


Πόσες φορές έχουμε συναντήσει ανθρώπουςστη ζωή μαςπου έτυχε να είναι κάπως διαφορετικοίΣτις προτιμήσεις τουςστα θέλω τουςστη σεξουαλικότητά τους.
Έτυχε να συναντήσω και να γνωρίσω ένα τέτοιο παιδίτον Γιώργο.
Εδώ και κάποιους μήνες και συγκεκριμένα από τα τέλη Μαΐου αυτού του έτους τυχαίνει να εκτίω την στρατιωτική μου θητεία στο Πολεμικό ΝαυτικόΚάποια στιγμή πριν καναδυό μήνες μου ζήτησαν να κάνω ενημερωτική πύλη σε ένα παιδί ώστε να του δείξω τι πρέπει να κάνει σε αυτού του είδους τη βάρδιατον Γιώργο.
Αφού του έδειξα τι κάνει και πως ενεργεί σε όλες τις περιπτώσεις που μπορεί να του τύχουνγια το υπόλοιπο της βάρδιας αυτής συζητούσαμε για διάφορα θέματα άσχετα.
Είχα παρατηρήσει από την αρχή ότι είναι κάπως προβληματισμένος και σκεπτικόςΚαθώς τον γνώριζα βρήκα το θάρρος να τον ρωτήσω τι του συμβαίνει.
Ο Γιώργος λοιπόν είναι ένα παιδί 25 ετών, showman στο επάγγελμαπανέξυπνος και μορφωμένοςΜεδιαφορετικές“-όπως λέμε-σεξουαλικές προτιμήσεις.
Μπαίνοντας να κάνει τη στρατιωτική του θητεία, τυχαίνει να βιώνει εδώ μέσα καθημερινά τον ρατσισμό προς τον ίδιοόχι μόνο από τους υπόλοιπους ναύτες αλλά και από τους αξιωματικούς διοίκησης της βάσηςΑκούγοντας καθημερινά ομοφοβικά σχόλια εναντίον τουχλευαζόμενος ακόμα και  έως τον εξευτελισμό μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους.
Κάποιοι είχαν φτάσει σε σημείο να ανοίξουν το ερμάριο του και να του καταστρέψουν ρούχα και προσωπικά είδηΦυσικά για το συγκεκριμένο συμβάν δεν τιμωρήθηκε κανείς.
Καθώς ο Γιώργος μου έλεγε το πρόβλημά του και όλα αυτά που του είχαν συμβεί εδώ στη βάση σκεφτόμουν πως τελικά δεν υπάρχει καμία παιδεία ούτε ίχνος ντροπής στους περισσότερους ανθρώπουςΚαι τους παίρνει σχεδόν όλους η μπάλααπό τους ναύτες της βάσηςοι οποίοι δεν έχουν στοιχειώδη παιδεία και τρόπους από το σπίτι τουςΠοιοι γονείς μεγαλώνουν τέτοια παιδιά;;;;;; Γιατί την παιδεία και τους τρόπους δεν τα αποκτάς στο σχολείο,αλλά στο σπίτι που ζεις και μεγαλώνεις μέσα!!!!
ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ θα βγουν αυτά τα παιδιά στη κοινωνία και ΠΟΥ θα επιβιώσουν;;;; Πουθενά βέβαια γιατί στην ηλικία που είναι έχει ήδη πλαστεί ο χαρακτήρας τους.
Είναι αυτά τα παιδιά που από μικρά δεν έμαθαν τον σεβασμό απέναντι σε άλλουςείναι αυτά τα παιδιά που ποτέ δεν τους είπε κάποιος το «όχι»που δεν τα σεβάστηκαν οι ίδιοι οι γονείς τουςΤέτοιος λοιπόν κόσμος μεγαλώνει,χωρίς τα απαραίτητα αγαθά (όχι υλικάγια να βγει στη ζωή.
Και αφήνω τους νεότερους πιτσιρικάδες χωρίς μυαλό και πάω στους αξιωματικούς που υπάρχουν εδώ μέσα οι οποίοι έχουν ρόλο «διοικητικό» χαμηλόβαθμους και υψηλόβαθμους (όχι όλοι). Οι οποίοι λειτουργούν και φέρονται κατά τον ίδιο τρόπο απέναντι στον Γιώργο.
Να σημειώσω εδώ ότι ο Γιώργος έχει (φυσικάτην ικανότητα να κάνει ό,τι και οι υπόλοιποι ναύτες της βάσης.
Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα τον κρίνουν για τις προτιμήσεις του;;;
Από τη στιγμή που δεν υστερεί σε τίποτε άλλο από τους υπόλοιπους;
Υποτίθεται είναι άνθρωποι σωστοί και με σημαντική εκπαίδευση και αξιοσέβαστοι στην κοινωνίαΟΧΙαπό ό,τι φαίνεται είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προανέφερα πιο πάνω που εφόσον δεν έχουν παιδεία οι ίδιοι δεν γίνεται να την μεταφέρουν και  στα παιδιά τους.
Είναι οι άνθρωποι που θα βρεθούν υποτίθεται στην πρώτη γραμμήαπέναντι στον εχθρό.
Δεν ξέρω πως το βλέπουν μερικοί το θέμα του ρατσισμούόποιου είδουςάλλα αυτή είναι η δική μου άποψη και οπτική γωνία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα
Δηλαδήγιατί άνθρωποι διαφορετικοί πρέπει να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και τόσο μεγάλο ψυχολογικό πόλεμο;
Από τον Δημήτρη Μπουζούκη


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse