Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Απαντήσεις από το σημερινό #asktsipras για τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια:


Εδώ η άποψή μας όπως διατυπώθηκε σε συζήτηση που οργάνωσε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ 28 Νοεμβρίου του 2013 
http://youtu.be/Ak_8XyRP1xk



"Είναι δύσκολο θέμα, χρειάζεται διάλογος, υπάρχουν αντιθέσεις και στην επιστημονική κοινότητα, δε θα το συμπεριλάβουμε στις προγραμματικές μας δηλώσεις".
Άστοχη ελαφρώς η ερώτηση και εντελώς άστοχη η απάντηση για πολλούς λόγους: : ο πρώτος και κύριος λόγος είναι ότι όλα αυτά τα παιδιά που βλέπουμε "παρκαρισμένα" στα ιδρύματα δεν μπορούν να παιδοθετηθούν γιατί έχουν βιολογικούς γονείς και βρίσκονται εκεί είτε γιατί οι ίδιοι οι γονείς δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν και τα παράτησαν είτε γιατί κάποιος εισαγγελέας θεώρησε ότι δεν είναι ικανοί να το κάνουν και βρέθηκαν στο ίδρυμα με εισαγγελική εντολή. Μπορούν λοιπόν να πάνε μόνο σε ανάδοχες οικογένειες. Η διαδικασία της αναδοχής είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη της παιδοθεσίας. Παρακολουθήσαμε πέρσι σε συνέδριο βιοηθικής στατιστικά στοιχεία και ξέρουμε ότι δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών προς «υιοθεσία»( όρος που δεν χρησιμοποιούμε γιατί τον βρίσκουμε το λιγότερο σεξιστικό ) Παρόλα αυτά συνεχίσει να λειτουργεί η ιδέα ότι οι gay θέλουν να μας πάρουν τα παιδιά μας. Το συντηρητικό αντανακλαστικό χτυπάει κόκκινο στην ιδέα "θα μας πάρουν τα παιδιά μας και θα κάνουν σαν τα μούτρα τους όπως οι Τούρκοι τους Γενίτσαρους"
Κρίμα που δεν ρωτήσαμε αν θα συνεχίσουν να μας επιβάλουν να μεγαλώσουμε τα δικά μας (βιολογικά) παιδιά παρά μόνο σε πλαίσιο "μονογονεϊκής" οικογένειας στερώντας τους το βασικό δικαίωμα της αναγνώρισης και των δύο (ή και περισσότερων) γονιών τους.
Όσο για την απάντηση η επιστημονική κοινότητα σε όλες τις έρευνες που έχουμε διαβάσει τονίζει ακριβώς αυτό ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν μια χαρά και πολλές φορές περισσότερο από μια χαρά όταν τα συγκρίνουν με παιδιά που μεγαλώνουν σε ετεροκανονικές οικογένειες


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3000058/

Το θέμα λοιπόν είναι ότι «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ» εμείς ως ακτιβιστές θα συνεχίσουμε να τα θέλουμε όλα και να τα θέλουμε χθες! 






2012:Πως βλέπετε το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ;
Τα παιδιά χρειάζονται πάνω απ’ όλα αγάπη, χρόνο και φροντίδα. Αυτά είναι τα κύρια κριτήρια του ευ ζην. Η κακοποίηση του παιδιού στην ελληνική οικογένεια έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις και αυτό διαφαίνεται στις ερευνητικές μελέτες που έχουν διενεργηθεί. Η ενδο-οικογενειακή βία είναι περισσότερο δίπλα μας από όσο εμείς πιστεύουμε. Και αυτές οι οικογένειες αποτελούνται από μία γυναίκα και έναν άνδρα. Άρα δεν είναι ο συνδυασμός των φύλων που εξασφαλίζει μια ασφαλή ζωή στο παιδί αλλά η ποιότητα των ανθρώπων-γονιών.

Δεξιά στροφή Τσίπρα: Όχι στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια- Δεν μειώνουμε τις αμυντικές δαπάνες


Νέο άνοιγμα στην εκκλησία




So if you really love me, say yes.
But if you don't dear, confess.
And please don't tell me:"Perhaps, perhaps, perhaps" ‪#‎asktsipras‬

Επίσης, δεν θέλω να σας σοκάρω και ξέρω πως εντό είναι ελλάντα αλλά ΛΟΑΤ οικογένειες και ΛΟΑΤ άνθρωποι που μεγαλώνουν παιδιά, που συζούν, υπάρχουν. Ναι, κι εδώ, στη χώρα αυτή.
Με το να μην υπάρχει και η αντίστοιχη νομική αναγνώριση δεν μας εμποδίζουν απαραίτητα από το να φτιάχνουμε οικογένειες. Απλά μας το κάνουν πιο δύσκολο. Δεν δίνουν σε όλες και όλους την δυνατότητα αυτή, διατηρούνται ανισότητες και αδικίες και μπορούν κάποιες και κάποιοι να συνεχίζουν να λένε πως "αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", να κρύβονται πίσω από θεολογικές, επιστημονικές ή δεν ξέρω εγώ τι άλλες "απόψεις".
Αλλά είτε αρέσει σε κάποιες και κάποιους είτε όχι, υπάρχουμε. Και εφόσον υπάρχουμε, θέλουμε και να είμαστε ορατές, ορατοί και ίσοι απέναντι στον νόμο. -
Zak Kostopoulos



Κάποιοι από εμάς θα γίνουμε ανάδοχοι γονείς. Άλλοι θα αποκτήσουμε παιδιά με φίλες ή παρένθετες μητέρες. Ορισμένοι θα υιοθετήσουμε από χώρες του εξωτερικού που μαστίζονται από τη φτώχεια, με την ελπίδα και τη λαχτάρα να δώσουμε έστω και σ' ένα παιδί μια καλύτερη ζωή. Και συγχρόνως, όλοι μας, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για τα αυτονόητα. Το δικαίωμα στην οικογένεια είναι θεμελιώδες, αναφαίρετο και ιερό, και δεν θα περιμένουμε παθητικά και άβουλα από την πολιτεία να μας ελεήσει. Θα διεκδικήσουμε - και θα κερδίσουμε - την ευτυχία μας με αγώνα, στους δρόμους και στη ζωή.





Με αφορμή την απάντηση Τσίπρα για την "δυσκολία" του θέματος της παιδοθεσίας από ΛΟΑΤ, τα πράγματα είναι απλά : 
Οι περιπτώσεις στις οποίες μια λεσβία ή ένας γκέι μπορεί να ζητήσει να παιδοθετήσει είναι τρεις (3) :
(i) μια λεσβία ή γκέι που δεν έχει συνάψει γάμο ζητά να παιδοθετήσει ατομικά, σε ένα κράτος μέλος όπου οι παιδοθεσίες από άτομα που δεν έχουν συνάψει γάμο επιτρέπονται, και κάθε σύντροφος που το άτομο μπορεί να έχει δεν αποκτά γονεϊκά δικαιώματα ως αποτέλεσμα της παιδοθεσίας («ατομική παιδοθεσία»). 
(ii) Ένα μέλος ενός ζευγαριού του ιδίου φύλου, που αποτελείται από δύο γυναίκες ή δύο άντρες που ζουν μαζί ως σύντροφοι, ζητά να παιδοθετήσει το παιδί του άλλου συντρόφου, έτσι ώστε αμφότεροι οι σύντροφοι έχουν γονεϊκά δικαιώματα έναντι του παιδιού («παιδοθεσία από δεύτερο γονέα») και
(iii) Τα δύο μέλη ενός ζευγαριού του ιδίου φύλου ζητούν να παιδοθετήσουν από κοινού ένα παιδί το οποίο δεν έχει καμία προηγούμενη βιολογική ή νομική σύνδεση με κανένα από τους συντρόφους, έτσι ώστε αμφότεροι οι σύντροφοι ταυτόχρονα αποκτούν γονεϊκά δικαιώματα έναντι του παιδιού («από κοινού παιδοθεσία»).
Η αναθεωρημένη Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Παιδοθεσία, που άνοιξε για υπογραφή στις 27 Νοεμβρίου 2008, ορίζει στο άρθρο 7 : 
AΡΘΡΟ 7(1): «Ο νόμος θα επιτρέπει σε ένα παιδί να παιδοθετείται : (α) από δύο άτομα διαφορετικού φύλου (ι)που έχουν συνάψει γάμο μεταξύ τους ή (ιι)..έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης (β) από ένα πρόσωπο».
AΡΘΡΟ 7(2): «Τα κράτη είναι ελεύθερα να επεκτείνουν το πεδίο αυτής της Σύμβασης σε ζευγάρια του ιδίου φύλου τα οποία έχουν συνάψει γάμο μεταξύ τους ή τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μαζί. Είναι επίσης ελεύθερα να επεκτείνουν το πεδίο της Σύμβασης αυτής σε ζευγάρια διαφορετικού φύλου και ζευγάρια του ιδίου φύλου τα οποία ζουν μαζί σε μια σταθερή σχέση». Είναι ελεύθερη επομένως η ελληνική κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές να επεκτείνει το πεδίο της Σύμβασης του 2008 και σε ομόφυλα ζευγάρια, ώστε να μπορούν αυτά να παιδοθετούν.


Thessaloniki Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης





‪#‎asktirpas‬, χτες όταν ερωτήθηκε για την τεκνοθεσία από lgbt ζευγάρια:
“Είναι δύσκολο θέμα, χρειάζεται διάλογος, υπάρχουν αντιθέσεις και στην επιστημονική κοινότητα, δε θα το συμπεριλάβουμε στις προγραμματικές μας δηλώσεις”.
Ακόμη, χτες έθεσα ερώτηση για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και ‪#‎asktsipras‬, βούβα.
Επιπλέον, για τον χωρισμό εκκλησίας-κράτους #asktsipras απάντησε ότι πρέπει να υπάρξει ένας "εξορθολογισμός" των σχέσεων αυτών λέγοντας «πιστεύω στον διακριτό ρόλο και αυτό μπορεί να προκύψει με έναν ουσιαστικό διάλογο».
Επίσης, πριν από ένα περίπου χρόνο όταν είχε ερωτηθεί για την επέκταση του πολιτικού γάμου και στους lgbt: "αφού σταθεροποιηθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή".
· 
Και ‪#‎asktsipras‬, αλλά για να μη το περιορίσω και λοιποί πολιτικοί αρχηγοί, πολιτευόμενοι, κλπ, όσο κι αν σας εκπλήσσει, ναι, υπάρχουν και στην Ελλάδα τρανς γυναίκες και τρανς άντρες, που μεγαλώνουν παιδιά μαζί με τους ή τις συντρόφους τους.
Που παρά το γεγονός ότι ούτε η ταυτότητα φύλου τους αναγνωρίζεται, παρά του ότι οι οικογένειές τους δεν αναγνωρίζονται, στέκονται με γενναιότητα και υπερασπίζονται την ταυτότητα φύλου τους, υπεράσπίζονται το δικαίωμά τους να έχουν τα αυτονόητα - αυτά που για εσάς θεωρούνται αυτονόητα αλλά γι' αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι.
Και που εσείς με την πολιτική σας άρνηση να νομοθετήσετε τους τα στερείτε, επεμβαίνοντας στην ιδιωτική και οικογενειακή τους ζωή.

Marina Galanou

Εδώ σχετικό βίντεο της Human Rights Campaig, από το 2009. 



 Επειδή μίλησε για απόψεις επιστημόνων. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, βουλευτής Πιερίας, ΝΔ, καθηγητής Κοινωνικής Παιδιατρικής, ομιλία 2.9.2014 στο Κοινοβούλιο: "έχω υποχρέωση, τουλάχιστον σαν καθηγητής Κοινωνικής Παιδιατρικής, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι φαντάσματα αλλά ζουν ανάμεσά μας έχουνε κι αυτά δικαιώματα, γιατί απλά τα παιδιά και οι οικογένειες αυτές δεν είναι φαντάσματα, κι ο,τιδήποτε πλήττει τις ισότητες και το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών σ' αυτές τις οικογένειες και σ' αυτά τα παιδιά, πλήττει ουσιαστικά την ίδια τη δημοκρατία και οφείλουμε να νομοθετούμε και γι' αυτούς που δεν έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν με τα λόμπυ τους τα δικαιώματά τους. Οφείλουμε να νομοθετούμε και γι' αυτούς. Οφείλουμε να είμαστε εδώ και γι' αυτούς. Και μια που είχα δημοσιεύσει εργασίες και γι' αυτές τις οικογένειες, οφείλω, είναι μία πρόκληση στο συναίσθημα της επιστημονικής μου ευθύνης αλλά και της πολιτικής μου ευθύνης να πω ότι η τροπολογία αυτή κινείται στη σωστή κατεύθυνση". Αυτά τα είπε Νεοδημοκράτης. Εδώ από το 6:52 και μετά: https://www.youtube.com/watch?v=m3QMwirv-1o&feature=youtu.be








Οι δηλώσεις του Τσίπρα όχι μόνο αποτελούν διάκριση, αλλά συστηματοποιούν μάλιστα τις διακρίσεις κατά των lgbt.
"Επιστημονικοποιούν" τις προκαταλήψεις, τις νομιμοποιούν, προσθέτουν ισχύ σε αυτό το "δεν είμαι ρατσιστής, αλλά...".
Αυτό θα έχει πολλαπλασιαστική επίδραση στο πεδίο των διεκδικήσεων, αρνητική εννοείται, γιατί έρχεται από το "προοδευτικό" μέρος του πολιτικού φάσματος.
Θα προσθέσει κι άλλο κόπο και άλλο χρόνο στους αγώνες που χρειάζεται να κάνουμε.
Πιθανώς επίσης θα ακυρώσει τις υποστηρικτικές φωνές που είχαν αρχίσει να αναδύονται σε άλλα κόμματα, γιατί πλέον ΔΕΝ υπάρχει η πολιτική ανάγκη.
Να το εξηγήσω:
Η ΝΔ "επέτρεψε" στον δικό της βουλευτή, τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο, να μιλήσει υπέρ των lgbt δικαιωμάτων, ακριβώς επειδή υπήρχε η αυξανόμενη πίεση και έπρεπε να δείξει ότι δεν είναι εντελώς αμέτοχη. Τώρα ΔΕΝ έχει λόγο να το κάνει.
Θυμηθείτε:
Στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αποσιώπηση, η οποία οδηγεί στην αδιαφορία.
Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η "επιστημονικοποίηση", η νομιμοποίηση των κοινωνικών προκαταλήψεων, γιατί αυτή οδηγεί σε κάτι πολύ πιο επικίνδυνο από την αδιαφορία, οδηγεί στις απαγορεύσεις.
Αυτή τη διαδικασία άλλωστε ακολούθησε η Ρωσία και έφτασε εκεί που έφτασε.
Πολύ φοβάμαι μάλιστα ότι ο λόγος για τον οποίο προέβη σε αυτές τις δηλώσεις ο Τσίπρας ΔΕΝ είναι μόνο η προεκλογική του ανάγκη να ικανοποιήσει τους άρτι αφιχθέντες νοικοκυραίους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και να κερδίσει ψηφαλάκια.
Αν ήθελε κάτι τέτοιο, δεν θα είχε ΚΑΜΙΑ ανάγκη να μιλήσει για "επιστήμονες" και να πει τέτοιες παπαριές που δεν μαζεύονται με τίποτα. Θα μπορούσε απλά να επαναλάβει το (ήδη ρατσιστικό και αυτό, αλλά πιο ήπιο) "προέχουν άλλα κια βλέπουμε".
Αυτά που είπε έχουν ψιθυριστεί από άλλη κατεύθυνση, όχι από τη δεξιά.
Φοβάμαι ότι ο λόγος περισσότερο είναι εσωτερικός. Θέλει να κατευνάσει εσωτερικές αντιδράσεις.
Πολλές από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ισχυρές προκαταλήψεις σε αυτά τα θέματα, πιο άσχημες από τις προκαταλήψεις των ηλίθιων δεξιών, γιατί είναι θεωρητικοποιημένες στο έπακρο. Μέχρι τώρα δεν έπαιρναν θέση δημόσια, γιατί γι' αυτούς δεν ήταν καν θέμα. Τώρα όμως που θα περνάει από το χέρι τους, γίνεται πλέον θέμα.
Έχετε κάνει ποτέ διάλογο με "διαβασμένο" αριστερό να βιώσετε τι εστί θεωρητική αδιαλλαξία???
Αυτό ακριβώς....

Μα κύριε Τσίπρα μου
Αγαπητέ μου Αλέξη,με συμπάθεια στα λέω,έπρεπε να το βουλώσεις αν δεν ήθελες να απάντησης στο θέμα με τις υιοθεσιες παιδιών,και με αυτά τα αναχρονιστικά που είπες
φυσικά και σε καταλαβαίνω με τον πόλεμο που σου κάνουν τα συμφέροντα αυτής τις χώραςΑλλα και εγώ μεγάλωσα ένα παιδί από τα 14 χρονια του,μια χαρά αγόρι έγινε που είναι 23 χρόνον τώρα
Και πιο (φυσιολογικό) και ανοιχτόμυαλο έγινε από πολλές άλλες χριστιανικές οικογένειες
Και μάλιστα εγώ με μια..δύσκολη ζωή εναντια σε όλα τα κοινωνικά πρέπει
Καλύτερα να το βούλωνες Αλέξη μου

 Paola Revenioti









Answering on the issue of adoption rights of same-sex couples, Alexis Tsipras cites disagreements in the scientific community, explaining that this will not be included in SYRIZA's policies, effectively legitimising discrimination. What about single-parent families? What about children that have lost both their parents and live with someone else who is their carer/guardian? There is zero scientific evidence supporting that children should not be raised by same-sex couples for whatever reason. 
https://www.youtube.com/watch?v=FSQQK2Vuf9Q
George-Konstantinos Charonis






Wonderful news from Austria!
Austrians in same-sex relationships could previously only adopt the biological children of their partners’ since 2013, but could not jointly adopt non-biological children.
Head of the court, Gerhart Holzinger, said: “This is no justification for difference in treatment because of sexual orientation.”

NELFA


http://www.10percent.gr/stiles/neraida/3486-2014-05-04-10-43-11.html#.VLeKCL3I_U4.facebook


Όχι και να τεκνοθετούνε όμως. Όλα κι όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse