Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Παρένθετη μητρότητα, μια ιστορία για πολύ συζήτηση:Why we chose surrogacy over adoption

Γιατί επιλέξαμε την παρένθετη μητρότητα αντί για την παιδοθεσία


Ο Eric και ο Grant Anderson λένε στο GSN για το πώς έγιναν μπαμπάδες για τα δίδυμα τους, Ryan και Garet, μέσω μιας παρένθετης μητέρας, και δίνουν συμβουλές στους άλλους σχετικά με την ίδια διαδρομή προς την γονεϊκότητα.

29 Οκτώβρη 2014 | Συνέντευξη στον DAVID HUDSON

Ο Eric και ο Grant Anderson είναι από το Orange County της Καλιφόρνια. Είναι μαζί τα τελευταία 17 χρόνια, μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2005 και τώρα ζουν στο Basingstoke, Hampshire.
Είναι και οι δύο ακαδημαϊκοί, ο Eric, ηλικίας 46 ετών, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Winchester και ο Grant, 35 ετών, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Brunel.
Λίγο μετά την αρχή της σχέσης τους, συζήτησαν την αμοιβαία επιθυμία τους να γίνουν γονείς. Κατά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξέτασαν την περίπτωση της παιδοθεσίας, αλλά κατέληξαν να επιλέξουν την διαδικασία μέσω παρένθετης μητρότητας. Τον Ιούλιο του 2012, έγιναν οι περήφανοι γονείς των διδύμων, Ryan και Garet που γεννήθηκαν από μια παρένθετη μητέρα στην Καλιφόρνια.
Ο Eric εξήγησε στο GSN γιατί πήραν αυτόν τον δρόμο, την εμπειρία τους από τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας, και τι συμβουλές θα μπορούσαν να προσφέρουν σε άλλους υποψήφιους γκέι μπαμπάδες.

Πότε και γιατί υπερίσχυσε η ιδέα της παρένθετης μητρότητας;
Eric: Είμαι υιοθετημένος και πάντα ήθελα να παιδοθετήσω. Είχα πάντα την άποψη ότι υπάρχουν παιδιά εκεί έξω που χρειάζεται μια οικογένεια, και ότι θα ήθελα να κάνω κάτι καλό για αυτό. Όντας ο ίδιος υιοθετημένος , υπάρχει, επίσης, η έννοια ότι ξεπληρώνεις αυτό που έχεις πάρει.
Ο Grant και εγώ ξεκινήσαμε τη διαδικασία παιδοθεσίαςς εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου το 2006. Λίγο μετά η ζωή μας διαταράχτηκε καθώς ο Grant διαγνώστηκε με μια πολύ σοβαρή μορφή καρκίνου: ένα σάρκωμα με ένα πολύ χαμηλό ποσοστό επιβίωσης.
Παλέψαμε τον καρκίνο για 17 μήνες, και ακολούθησαν άλλα δύο χρόνια έντονης ανοσοθεραπεία. Υπήρξαν επιπλοκές από τις διαδικασίες που διήρκεσαν καναδυό χρόνια ακόμα.
Ήδη είχαν περάσει χρόνια από την στιγμή που εκδηλώσαμε την επιθυμία μας να έχουμε παιδιά.
Ο Grant, προφανώς, επέζησε και γυρίσαμε πίσω στον κόσμο της παιδοθεσίας για να διαπιστώσουμε ότι ήθελαν να περιμένουμε άλλα επτά χρόνια, και αυτό ήταν απόλυτα σαφές. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις για τα καλά. Νομίζω ότι θα ήμουν 48 από τη στιγμή που θα μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία. Προσθέστε άλλα δύο χρόνια που θα έπρεπε να περιμένουμε ... βασικά περισσότερο από ό, τι ήθελα να περιμένω.
Ακόμα χειρότερα, μας είπαν σε περισσότερους από έναν οργανισμούς ότι ένας δικαστής ή / και ένα σώμα δικαστών θα μπορούσε να πάρει τον καρκίνο υπόψη του και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πήγαινε καλά για εμάς η όλη διαδικασία.
Έτσι, αμφιταλαντευτήκαμε. Καθίσαμε και εμείς λοιπόν και βάλαμε στο χαρτί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του προχωρήσουμε με την παιδοθεσία σε σχέση με την παρένθετη μητρότητα, και έτσι επιλέξαμε την διαδρομή της παρένθετης μητρότητας. Μας πήρε ένα λεπτό μόνο για να αποφασίσουμε.
Για πρώτη φορά, θα είχαμε μια ελεγχόμενη διαδικασία: Εμείς επιλέξαμε ποια θα είναι η δωρήτρια ωαρίων, επιλέξαμε ποιο θα είναι το πρακτορείο, επιλέξαμε ποιος θα είναι ο γιατρός κλπ, κλπ Και για μας αυτό ήταν σημαντικό, μας έβαλε στο κάθισμα του οδηγού. Και ακόμα κι αν το αποτέλεσμα ήρθε με ένα οικονομικό κόστος, αξίζει απολύτως τον κόπο.



Τι είδους έρευνα έκανες όταν διερευνήσατε την ιδέα της παρένθετης μητρότητας; Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο πρακτορείο;
Λοιπόν, πρώτον, επειδή είμαστε και οι δύο ακαδημαϊκοί, κάναμε πολλή έρευνα για την ίδια την παρένθετη μητρότητα: ακαδημαϊκή έρευνα. Το δεύτερο πράγμα που κάναμε, ήταν να μιλήσουμε με τους φίλους μας Tony και Barrie Drewitt-Barlow [γκέι μπαμπάδες μέσω παρένθετης μητρότητας που έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές στην Βρετανική τηλεόραση για να συζητήσουν τις εμπειρίες τους]. Προφανώς έχουν πολλές γνώσεις.
Όταν επιλέξαμε την παρένθετη μητρότητα κάναμε μια μεγάλη έρευνα για το τι θέλαμε: Ποιό είναι το ύψος της συμμετοχής που θα θέλαμε για τη παρένθετη μητέρα, για την βιολογική μητέρα, την δωρήτρια ωαρίων , κ.λπ., κ.λπ.
Καταλήξαμε στο συμπεράσματα ότι θα θέλαμε κάποια που θα είναι διαθέσιμη για να την επισκεφθούμε με τα παιδιά, για να έχει μια σχέση με τα παιδιά, αλλά που δεν θα είναι τόσο προσκολλημένη. Έτσι, θέλαμε ένα ορισμένο επίπεδο απόστασης, αλλά βασικά, δεν θέλουμε να το κάνουμε με μια ανώνυμη δωρήτρια ωαρίων.
Έπρεπε να βρεθεί κάποια μέσα σε κοινωνικά δίκτυα μας, που επρόκειτο να είναι πρόθυμη να μας δώσει τα ωάριά της, και έτσι πήραμε αυτή την απόφαση και τότε βρήκαμε ένα απολύτως ιδανικό άτομο.
Ζει στις ΗΠΑ και ήταν μια από τις παλιές μου μαθήτριες και φίλη μου, και παντρεύτηκε έναν άλλον από τους αγαπημένους μου μαθητές. Είμαστε όλοι απίστευτα ιδεολογικά μυαλό.
Η επόμενη απόφαση ήταν, «ποιού το σπέρμα θα χρησιμοποιήσουμε;». Για εμάς, η απόφαση ήρθε κάτω από το βάρος του γεγονότος ότι: κάναμε μια μεγάλη έρευνα για τον καρκίνο και την αναπαραγωγή και φαίνεται ότι είναι μάλλον γενετικά συνδεδεμένα, έτσι αποφασίσαμε ότι, ακόμη και αν οι πιθανότητες ήταν χαμηλές, αν ένα από τα παιδιά μας είχε καρκίνο, εμείς θα νιώθαμε τόσο ένοχοι, έτσι αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το σπέρμα μου.


Ζούσες στο Ηνωμένο Βασίλειο και η παρένθετη ήταν στις ΗΠΑ. Νιώσατε μήπως αποκομμένοι από τη διαδικασία ή ήσασταν σε τακτική επαφή;
Πολύ τακτική επαφή. Πετάξαμε πολλές φορές για να κάνουμε τακτικές επισκέψεις.
Επιλέξαμε ένα γραφείο κοντά μας, κοντά στο σπίτι μας στη Νότια Καλιφόρνια. Με αυτόν τον τρόπο, κρατήσαμε μια αίσθηση ότι είμαστε κάπως «στο σπίτι», και αυτό σήμαινε επίσης ότι το γραφείο που επιλέξαμε χρησιμοποιεί για τη διαδικασίαγυναίκες από την εν λόγω περιοχή.
Θέλαμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της παρένθετης μητέρας, στη ζωή της δότριας ωαρίου έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε στους ανθρώπους : «τα παιδιά μας έχουν δύο μητέρες - μια μαμά που τα κυοφόρησε στην κοιλιά της και μια βιο- μαμά μαμά / ωάριο», έτσι, ως μέρος της διαδικασίας στη συνέντευξη για να επιλέξουμε παρένθετη, βάλαμε ότι θέλαμε κάποια που θα ήθελε να την επισκεφθούμε, να την βλέπουμε, να την ξέρουν τα παιδιά μας.
Και έχοντας ένα γραφείο κοντά στο σημείο όπου ζει κάποιο διάστημα η οικογένειά μας, στη νότια Καλιφόρνια, αυτό σήμαινε ότι θα μπορούσαμε να πάμε για τα καλοκαίρια και να έχουμε μια συνεχή σχέση.
Παρά το γεγονός ότι ήμασταν 6.000 μίλια μακριά, αισθανθήκαμε πολύ συνδεδεμένοι με την όλη διαδικασία. Αν είστε διατεθημένοι να ξοδέψετε για την όλη διαδικασία περίπου $ 120.000 (περίπου 80.000 £) αν πρόκειται να ξοδέψετε αυτά τα χρήματα, τότε θα πρέπει να διαθέσετε λίγο επιπλέον για να πετάξετε ως εκεί και να έχετε την αίσθηση ότι είστε μέρος της διαδρομής.



Και στην εγκυμοσύνη και στη γέννα όλα πήγαν ομαλά;
Εκτός από την πίστη. Ο πράκτορας μας τα έκανε όλα να πάνε σαν ρολόι. Δεν υπήρχε καμιά απογοήτευση σε όλη τη διαδικασία - ήμασταν κυριολεκτικά γεμάτοι με χαρά σε όλη τη διάρκεια, και έτσι ήταν και η παρένθετης μας, και η σχέση μας ήταν απολύτως εκπληκτική και εξακολουθεί να είναι και σήμερα.
Ξοδεύουμε τα καλοκαίρια στην Καλιφόρνια, και μας επισκέπτονται τόσο η βιολογική μητέρα όσο και η παρένθετη μητέρα - είναι φίλες τώρα, αν δεν είχαν συναντηθεί πριν από όλο αυτό το ταξίδι, και τα παιδιά μας να έχουν αυτή την τεράστια, υπέροχη, εκτεταμένη οικογένεια.




Σήμερα θα κάνετε κάτι διαφορετικό, ή έχετε να δώσετε κάποια συμβουλή για οποιονδήποτε άλλο θελήσει να γίνει γονιός μέσω της παρένθετης μητρότητα;
Το μεγαλύτερο κομμάτι της συμβουλή θα ήταν: «Έρευνα πάντα.» Αν με ρωτάτε αν θα έκανα κάτι διαφορετικά σήμερα; Τίποτα σημαντικό δεν περνάει από το μυαλό μου, απολύτως τίποτα.
Πρέπει να έχετε ακούσει για την παρένθετη μητρότητα ιστορίες τρόμου - ποιες είναι οι παγίδες που οι άνθρωποι θα πρέπει σίγουρα να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε;
Οι περισσότερες από τις παγίδες που μπορεί να υπάρχουν είναι έξω από τον έλεγχό σας. Για παράδειγμα, είχαμε επιλέξει μια παρένθετη και, εμείς δεν θέλαμε να προχωρήσουμε άμεσα γιατί θέλαμε να γεννηθούν τα μωρά το καλοκαίρι , εκείνη ήθελε να ξεκινήσει νωρίτερα και έτσι μας ξε-επέλεξε.
Στη συνέχεια μάθαμε ότι ήταν για πρώτη φορά παρένθετη και είχε μια αποβολή κάτι έχει ένα οικονομικό και συναισθηματικό κόστος για όλους τους εμπλεκόμενους. Είμαστε τόσο τυχεροί που δεν είχαμε μια κατάσταση όπως αυτή.
Την δεύτερη παρένθετη που επιλέξαμε την απέκλεισε ο γιατρός μας, ο Δρ Guy Ringler, Είπε, «Όχι, οι πιθανότητες να έχει διαβήτη κύησης είναι υψηλές,» έτσι την απέκλεισε, και στην επόμενη παρένθετη μητρότητα της, ναι, είχε διαβήτη κύησης. Και έτσι θα πρέπει πραγματικά να τα ερευνήσετε όλα, αλλά πολλά είναι απλώς θέμα τύχης.
Τα ίδια προβλήματα που μπορεί να πάνε στραβά με οποιοδήποτε τοκετό, που μπορεί να συμβούν και στη διαδικασία της παρένθετη μητρότητα.
Υπάρχουν ιστορίες τρόμου εκεί έξω, αλλά δεν είναι ιστορίες τρόμου βασισμένες σε θεληματική αμέλεια. Δεν είναι ιστορίες τρόμου του, «ήταν μια παρένθετη και τελικά κράτησε το παιδί» - δεν μπορεί να συμβεί αυτό στην Καλιφόρνια.
Υπάρχουν κάποιες ιστορίες εκεί έξω για πράκτορες, οι οποίοι έχουν πάρει τα χρήματα των ανθρώπων, κυρίως από το εξωτερικό, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν ήταν πράκτορες, το μόνο που έκαναν ήταν να παίρνουν τα χρήματα από ομοφυλόφιλα ζευγάρια στο εξωτερικό και να εξαφανίζονται , τα ζευγάρια που έδωσαν τα χρήματα ποτέ δεν ξαναείδαν ή άκουσαν για το πρόσωπο αυτό, έτσι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε με έναν αξιόπιστο πράκτορα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse