Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Athens Pride 2014 Flash Mob






                 http://youtu.be/TWjw59ow4t0


Ο Ιούνης είναι ο μήνας των pride παγκόσμια. 

Μετράμε τις μέρες και για τα δικά μας. 


Αθήνα Σάββατο 14/6


Θεσσαλονίκη Σάββατο 21/6


Θα είμαστε εκεί!!!









   
              


              http://youtu.be/nD71olDZ50U



Το Gay pride και η Δημοκρατία

Οι ιταλικές πορείες διεκδίκησης και υπερηφάνειας απευθύνονται φέτος στον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον ρωτούν για ποιον λόγο, εκατό ημέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησής του, δεν σεβάστηκε την υπόσχεση να εγκρίνει νόμο που να αναγνωρίζει τα σύμφωνα συμβίωσης, ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων.
   
Ρώμη Tου Θεόδωρου Ανδρεάδη Συγγελλάκη

Λευκωσία, Ρώμη, Αθήνα. Αφήσαμε πίσω μας έναν ακόμη χειμώνα και με τις καλοκαιρινές -σχεδόν- ημέρες ξεκινά και το κύμα των Gay pride, στην Ιταλία και όχι μόνο. Για πρώτη φορά φέτος, διοργανώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, πορεία για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ και στη Λευκωσία. Παρά κάποιες ακραίες, οπισθοδρομικές αλλά λιγοστές φωνές εχθρών της πορείας, αποδείχθηκε ότι η διεκδίκηση ατομικών, κοινωνικών, ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν ζημιώνει απολύτως κανέναν, αλλά -ίσα ίσα- ενισχύει τη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης.

Στο κυπριακό Gay pride, θέλησε να πάρει μέρος και μια καλή Ιταλίδα φίλη, η Γκάια, φιλόλογος, η οποία ζει μόνιμα στη Λευκωσία και πιστεύει ότι η μάχη για τα δικαιώματα των γυναικών, των ομοφυλόφιλων, των μεταναστών είναι μέρος της πεποίθησής μας ότι δεν μπορούν να υπάρχουν άνθρωποι Α’ και Β’ κατηγορίας. Παρεμπιπτόντως, η Γκάια είναι ετεροφυλόφιλη, «straight».

Στη Ρώμη, αυτό το Σάββατο, 7 του μηνός, οργανώνεται το πρώτο ιταλικό Pride του 2014, το οποίο θα ακολουθήσουν ανάλογες πορείες διεκδίκησης και υπερηφάνειας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η πορεία θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία Εσέντρα -δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι- και θα ολοκληρωθεί κοντά στο Κολοσσαίο. Τελεί υπό την επίσημη αιγίδα του δήμου της Ρώμης και στην κινητοποίηση της Αιώνιας Πόλης θα πάρει μέρος και ο δήμαρχός της, Ινιάτσιο Μαρίνο.

Ο καθένας, όπως πάντα, θα συμμετάσχει με την ταυτότητά του, με την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά του. Με στρας, με ένα κουστούμι και άσπρο πουκάμισο, με τζιν αλλά και με μίνι φορέματα, όπως αγαπούν πολλοί παρενδυτικοί. Το θέμα δεν είναι αυτό. Δεν είναι γραμμένο πουθενά άλλωστε ότι πρέπει να διαδηλώνεις ντυμένος υποχρεωτικά σαν τραπεζικός υπάλληλος. Η ελευθερία έκφρασης και ένδυσης δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Σύμφωνο συμβίωσης

Το κύριο θέμα, στο οποίο πρέπει να εστιαστεί και το ενδιαφέρον μας, είναι οι διεκδικήσεις: τα ιταλικά Pride απευθύνονται φέτος στον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον ρωτούν για ποιον λόγο, εκατό ημέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησής του, δεν σεβάστηκε την υπόσχεση να εγκρίνει νόμο που να αναγνωρίζει τα σύμφωνα συμβίωσης, ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων. Τον ρωτούν, επίσης, γιατί δεν καταπολεμά τις διακρίσεις με την αποφασιστικότητα που απαιτείται στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, όπως και στην ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα.

Για να διαφημιστεί η φετινή πορεία, η Ρώμη γέμισε με αφίσες νέων που έχουν βάψει τα ζυγωματικά τους με τα χρώματα της σημαίας Rainbow, του «ουράνιου τόξου», και από κάτω γραμμένο το σύνθημα: «Διεκδικώ σε πρώτο πρόσωπο».

Μεταξύ άλλων, φωτογραφήθηκε και ο πολιτικός Νίκι Βέντολα μαζί με τον Καναδό σύντροφό του, τον Εντ, με τον οποίο μοιράζεται τη ζωή του εδώ και δέκα χρόνια. Ο Βέντολα είναι περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής του Μπάρι, στη Νότια Ιταλία, γραμματέας του κόμματος «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία» και μιλούσε ανέκαθεν με άνεση και φυσικότητα για τη σεξουαλική του ταυτότητα. Ενα παράδειγμα, ένα δυνατό μήνυμα και προς κάποιες ομοφοβικές ή ασαφείς προσεγγίσεις που συνεχίζουν να παρατηρούνται, ακόμη και σε χώρους της Αριστεράς.

Στις 14 του μηνός θα έρθει η σειρά του Athens Pride. Παρατηρώντας τις διάφορες εξελίξεις εξ αποστάσεως, νομίζω ότι τα πράγματα, χάρη σε πολλές προσπάθειες, άρχισαν να αλλάζουν και στην Ελλάδα. Οτι και εμείς αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πως η κοινωνία δεν χωρίζεται –με παραληρηματικό τρόπο- σε «πολίτες» και σε παιδιά ενός κατώτερου θεού. Οτι απλά, όσο και φυσικά, είμαστε όλοι ίσοι. Οποιοι, λοιπόν, μιλούν για «γραφικότητες» θέλουν απλώς να μείνουν «εκτός θέματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse