Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

The LGBT Project of The Council of Europe και η Ελλαδα το 2013



http://www.autostraddle.com/35-trans-women-i-had-herocrushes-on-in-2013-214427/





Η δίωξη της διαφορετικότητας
Φάνηκε προς στιγμήν την άνοιξη, λίγο πριν κλείσει η σχολική χρονιά, πως, μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη θα λύνονταν τα προβλήματα της τρανς μαθήτριας, που συμμαθητές της στο εσπερινό γυμνάσιο όπου φοιτούσε την έλουσαν με βενζίνη και της έκαναν τον βίο αβίωτο.

Φέτος, όμως, στο συστεγαζόμενο εσπερινό Λύκειο, η κατάσταση χειροτέρευσε. Η μόνη καθηγήτρια που την υπερασπίστηκε διώχτηκε πέρσι πειθαρχικά και, λίγο πριν βγει στη σύνταξη, τέθηκε σε αργία. Μετά από μια πολυήμερη αποβολή στο όριο της νομιμότητας και μια απόπειρα λιντσαρίσματος μέσα στο γραφείο της διεύθυνσης, η μαθήτρια δεν ξαναπάτησε στο σχολείο.

Ηταν άλλη μια απογοήτευση για το κίνημα των ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς), μετά την άρνηση της κυβέρνησης να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΕΣΔΑ που καταδικάζει τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το Σύμφωνο Συμβίωσης και μετά τις παλινωδίες του υπ. Δικαιοσύνης στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπου δόθηκε μάχη για να περιληφθεί ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου.

Δ.Αγγ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse