Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΦΥΛΟ,ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ‏

Οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» έρχονται σε επαφή με «Τα πίσω θρανία» και δουλεύουν βιωματικά πάνω σε θέματα φύλου στερεότυπων και προκαταλήψεων.
Την Κυριακή 14 Απριλίου δίπλα στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 15) στις 4:00μ.μ.
συναντιόμαστε για να καταλάβουμε πως λειτουργούν στο μυαλό μας τα στερεότυπα, να μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε και να αναγνωρίζουμε το ρόλο τους στη δημιουργία προκαταλήψεων.



Έγινε μια πρώτη επαφή σε βιωματικό εργαστήριο όπου μιλήσαμε για τα σεξιστικά στερεότυπα, πως τα αναπαράγουμε και πως αυτά δημιουργούν προκαταλήψεις. Στην συνέχεια χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και πήρε η κάθε ομάδα μια γνωστή ιστορία για να την αλλάξει αφαιρόντας της τα στερεότυπα, Η κάθε ομάδα "έπαιξε" (δηλ. δραματοποίησε την ιστορία της) και η άλλη ομάδα κλήθηκε να βρει ποιά μπορεί να ήταν η αρχική ιστορία. Η μέρα είχε κέφι και αφού γνωριστήκαμε η ομάδα των Πίσω Θρανίων αποφάσισε αφού ήταν και δική μας επιθυμία να συνεχιστούν οι συναντήσεις και αν είναι εφικτό να κάνουμε κάτι για να το δείξουμε στο αντιρατσιστικό

 "Rainbow Families" group (oikogeneies Ouranio Tokso) meet with "Back School Bench»(Piso Thrania) group and form an experimental workgroup discussing gender stereotypes and prejudices.
When? On Sunday, April 14 at the building right next to the Immigrants' Meeting Point (15 Tsamadou Street, Eksarxeia) at 4:00 pm.

http://youtu.be/--MD5-FtPps 
Our meeting is aiming to an understanding of how our minds conceive stereotypes and to learn how to recognize and acknowledge their role in prejudice creation.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse