Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

18/4 Πέμπτη στο 7ο OUTVIEW FILM FESTIVAL :


7οOutview Film Festival u Ημέρες Queer Κινηματογράφου

18-28 Απριλίου 2013

Το έβδομο Outview Film Festival «Ημέρες Queer Κινηματογράφου» ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας. Με ισχύ τόση όση επιβάλει η δια-ταραγμένη περίοδος που διανύουμε και που υποστάμεθα. Έντεκα ημέρες καλού, ποιοτικού κινηματογράφου απαντούν, μέσα από 67 ταινίες, σε όλες τις παράλογες προκλήσεις των ημερών. Πέντε events, απονομή βραβείων, παρουσιάσεις σκηνοθετών, πρεμιέρες, ομιλίες και ένα… kookoobadi συνευρίσκονται δημιουργικά, αφού για φέτος το official trailer του Outview κοσμείται ηχητικά από τη μεγάλη επιτυχία της Μαριέττας Φαφούτη: kookoobadi. Ναι, η εικόνα, ο λόγος, και η μουσική, δομούν και ενσωματώνουν δυναμικά το φετινό μας σύνθημα: «ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ» ή αλλιώς... εμείς, καταλάβετέ το... «Δεν πτοούμαστε».

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, να ανακοινώσουμε ίσως το πιο αξιόλογο, κινηματογραφικά, πρόγραμμα στα επτά χρόνια ύπαρξης του Outview. Αποτελείται από μια συλλογή πολυβραβευμένων ταινιών που έχουν φιλοξενηθεί στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά LGBT και μη φεστιβάλ του κόσμου, με κύρια έμφαση φέτος σε ένα ιδιαίτερο είδος κινηματογράφου: το ντοκιμαντέρ. Αυτή μας η επιλογή στηρίζεται σε μια ανάγκη που μας επιβάλει η περίοδος κρίσης και η οποία μας προκαλεί να στρέψουμε το βλέμμα μας σε μια ιδιαίτερη μορφή της αναπαράστασης του πραγματικού.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι δεν μπορεί κανείς να ταξιδέψει με ευκολία σε όλα τα διεθνή LGBT φεστιβάλ, το Outview Film Festival συλλέγει και προβάλει τις καλύτερες ταινίες τους σε έντεκα εκρηκτικές μέρες στο κέντρο της Αθήνας.


 ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ


CALL ME KUCHU, από τα πιο ισχυρά ντοκιμαντέρ που έχει αναδείξει η έβδομη τέχνη, έχοντας περάσει από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου και έχοντας αποσπάσει πάνω από 20 βραβεία, φτάνει για πρώτη φορά στην Αθήνα για δύο και μοναδικές προβολές στο Outview. Μας μεταφέρει στην άκρως ομοφοβική Ουγκάντα και μας ξεδιπλώνει με τον πιο συγκινησιακό τρόπο, τη ζωή του θρυλικού gay ακτιβιστή David Kato. Η εναρκτήρια ταινία αποτελεί την πιο ηχηρή και δραστική απάντηση απέναντι στον ρατσισμό και την ομοφοβία: «Καμία ανοχή».


Τιμές εισιτηρίων:*
- 5 ευρώ αίθουσα 1
- 3 ευρώ αίθουσα 2

 Για τις απογευματινές προβολές 30 άνεργοι θα έχουν δωρεάν είσοδο με επίδειξη κάρτας ανεργίας.

 *Δεν υπάρχει προπώληση εισιτηρίων. Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα τις ημέρες του φεστιβάλ από τις 17.00 στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα)


--------------------------------------------------------------------------------


OUTVIEW FILM FESTIVAL 2013 Ινστιτούτο Θερβάντες: Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα
 Πληροφορίες: 210 9234420| Εmail: info@outview.gr | Website: www.outview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse