Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Έχουν ή όχι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δικαίωμα να υιοθετήσουν;


 Ένα ερώτημα που διχάζει πολλούς ακόμα και μέσα στην ίδια την LGBT κοινότητα. Προφανώς επειδή διατυπώνεται σε εντελώς λάθος βάση. Δεν είναι η σεξουαλική ταυτότητα των γονέων που θα καθορίσει την αγάπη, την τρυφερότητα και τη ζεστασιά που είναι ικανός ένας γονέας να προσφέρει στο παιδί του.

Πολυχρησιμοποιημένη η καραμέλα των «σωστών» προτύπων με τα οποία θα μεγαλώσει ένα παιδί για τους πολέμιους. Πόσο ακριβώς «σωστά» είναι τα πρότυπα μιας ετεροφυλόφιλης οικογένειας χωρίς παιδεία, χωρίς αγάπη, χωρίς ενδιαφέρον για τα παιδιά της; Πόσο «σωστά» είναι τα πρότυπα ενός ορφανοτροφείου; Πόσο «σωστά» είναι τα πρότυπα ενός επωνύμου που υιοθετεί σαν αξεσουάρ ένα παιδί, προκειμένου να αναβαθμίσει το κοινωνικό του δημόσιο προφίλ;

Οι μισές από τις «κανονικές» οικογένειες που γνωρίζω, δίνουν κάθε βράδυ ρεσιτάλ βωμολοχίας, υστερίας και περίεργων γδούπων που ακούγονται στα γειτονικά  διαμερίσματα. Το σωστό και το μη σωστό στο μεγάλωμα ενός παιδιού, αρχίζει και τελειώνει στην υγεία του περιβάλλοντος του. Και την αγάπη που αυτό το παιδί λαμβάνει. Αν ανήκεις σε όσους θεωρούν ότι μια ομοφυλόφιλη οικογένεια είναι εξ’ ορισμού ανθυγιεινή, καλύτερα να μη συνεχίσεις να διαβάζεις. Έχεις μια παγιωμένη άποψη για τους ανθρώπους της ομοφυλόφιλης κοινότητας, επομένως και για μένα και δεν επιθυμώ καμία άλλη συνδιαλλαγή με κάποιον που ουσιαστικά θεωρεί πως η θέση μου είναι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, όσο φιλικά και αν καλύπτεις τον ρατσισμό σου.

Αν πιστεύεις πως ένα παιδί που θα μεγαλώσει με γονείς του ίδιου φύλου, θα ακολουθήσει την ίδια ερωτική επιλογή, σου έχω νέα. Ούτε εγώ, ούτε κανείς ομοφυλόφιλος που ξέρω, δεν γεννήθηκε σε ομοφυλόφιλη οικογένεια. Με straight γονείς μεγαλώσαμε. Αν ίσχυε η παραπάνω θεωρία σου, θα έπρεπε να είχαμε γίνει κι εμείς straight, έτσι δεν είναι; Δύο άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου που έχουν αποφασίσει ότι επιθυμούν να συνυπάρξουν, δημιουργώντας μια οικογένεια με βάση την μεταξύ τους αγάπη και τον σεβασμό, έχουν πολλά αποθέματα και αγάπης και σεβασμού για να μεταδώσουν σε ένα παιδί. Στερώντας τους αυτό το δικαίωμα, τους περιθωριοποιείς, τους στειρώνεις, με τον πιο ύπουλο και ιδεολογικά ναζιστικό τρόπο.

Η ανώνυμη (για ευνόητους λόγους) βρετανίδα οκτάχρονη που έχει υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι λεσβιών, τον απέδειξε με τον πιο άμεσο και συγκινητικό τρόπο, αποστέλλοντας μια επιστολή στο κυβερνητικό στέλεχος Ντέιβιντ Τζόουνς, μετά την απόφαση του τελευταίου να ψηφίσει κατά του gay γάμου στην Ουαλία και τη δήλωση του πως «τα gay ζευγάρια, δεν μπορούν να προσφέρουν ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον». Η επιστολή που δημοσιεύτηκε πριν μερικές μέρες στην εφημερίδα Independent και ακολουθεί παρακάτω, προκάλεσε σάλο στη βρετανική κοινωνία, συγκινώντας με την απλότητα και την αμεσότητά της:

«Αγαπητέ κύριε Τζόουνς

Σας γράφω για να σας ενημερώσω πως δεν συμφωνώ με το ότι τα gay και λεσβιακά ζευγάρια δεν πρέπει να μεγαλώνουν παιδιά. Με λένε …. και είμαι ένα παιδί με λεσβίες γονείς. Έχω μια μικρή αδελφή που τη λένε … και δύο μαμάδες που τις λένε ….Με έχουν μεγαλώσει με τον καλύτερο τρόπο και δεν βρίσκω νόημα σε αυτά που λέτε. Εγώ και αρκετοί από τους φίλους μου συμφωνούμε πως μπορεί να σε μεγαλώσει οποιοσδήποτε που θα σε αγαπάει, θα νοιάζεται για σένα και θα κάνει ότι μπορεί για να είσαι ευτυχισμένος. Παρακαλώ απαντήστε μου. 

Στη διάθεση σας
…..»

http://femmes.gr/wordpress/?p=1130

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse