Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

LGBT Συνέδριο στην Κύπρο όπου εξετάστηκε και το θέμα των ΛΟΑΤ οικογενειών


‘Ηταν το πρώτο συνέδριο με θέμα «Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender»(LGBT) που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο το Σαββατοκύριακό 13-14 Οκτωβρίου στο «Σπίτι Αλληλεγγύης» στην Λευκωσία.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ της Ολλανδίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Οι οργανώσεις   "Accept LGBT Cyprus" και "queer Cyprus Association"οργάνωσαν ένα συνέδριο με την συμμετοχή συνέδρων και ακτιβιστών από την Κύπρο,τις  ΗΠΑ, τη Σκωτία, την Τουρκία, και την Ελλάδα και έγιναν παρουσιάσεις σχετικές με την υγειονομική εκπαίδευση την υγεία για τα ΛΟΑΤ άτομα αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤ στην Κύπρο.
Το άνοιγμα του συνεδρίου έγινε από ακτιβιστές της οργάνωσης Tegin με μια εισήγηση με θέμα : «σεξουαλικός προσανατολισμός, ταυτότητα φύλου και έκφρασή της, πέρα από τους ορισμούς» Αργότερα ένας Αμερικανός ειδικός ο Rodney vanDerwarker έκανε μια παρουσίαση σχετικά με την υγεία και την κάλυψη των αναγκών σε αυτόν τον τομέα λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και Trans ατόμων.
Στη συνέχεια  η Μαρίνα Γαλανού από την Ελλάδα (ΣΥΔ)και ακτιβιστές της Berk Believe Berkant από την Τουρκία συμμετείχαν σε κοινή συνεδρίαση με θέμα: «Ελλάδα και Τουρκία, Trans Δικαιώματα και  Υγεία",  όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα  δικαιώματα των trans και την κάλυψη των αναγκών των διαφυλικών ατόμων για θέματα  υγείας και στο τέλος προέβησαν σε εκτίμηση της κατάστασης στις δικές τους χώρες.
Τη δεύτερη ημέρα η οργάνωση LGBT Youth Scotland Fergus McMillan παρουσίασε μια έκθεση με τίτλο :"ομοφοβία Αντιμέτωποι Μαζί" σχετικά με τη καταπολέμηση της ομοφοβίας στα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές και όσους εργάζονται στα σχολεία και συζήτησαν πως μπορούν γίνουν πιο αποτελεσματικοί.
Στη συνέχεια η ομάδα  LISTAG (ΛΟΑΤ ομάδα της Κωνσταντινούπολης για ΛΟΑΤ οικογένειες ) και ο ακτιβιστής  Boysan Burns μίλησε για την «Εκπαίδευση και ΛΟΑΤ οικογένειες με παιδιά»( "Education and LGBT families with children on" ).
Μετά την επίσημη λήξη του συνεδρίου, τα παιδιά με γονείς  λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους  και τρανσέξουαλ παρουσίασαν ένα  ντοκιμαντέρ  που κατέδειξε ότι αγωνίζονται για μια κοινωνία που δεν θα είναι  ομοφοβική, τρανσφοβική και αμφιφυλοφοβική.


Kaynak: http://www.gundemkibris.com/adada-bir-ilk-41899h.htm#ixzz2Aa3nNmzl

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse