Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Zach Wahls : τo ‘παιδί που μεγάλωσαν δυο λεσβίες’

  To ‘παιδί που μεγάλωσαν δυο λεσβίες’ έκλεψε την παράσταση στο συνέδριο των Δημοκρατικών

Posted on September 7, 2012  by femmes    
 

Θυμάστε το άρθρο που είχαμε αναδημοσιεύσει από τη lifo σχετικα με ενα αγόρι που το μεγάλωσαν ενα ζευγάρι δυο γυναικών?


Αυτό το παιδί λοιπόν αναδείχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας των Δημοκρατικών και του Μπαράκ Ομπάμα, σας παραθέτουμε το άρθρο του Άρη Δημοκίδη στη lifo:
Είχα ξαναγράψει γι’ αυτόν, (στο “Δυο λεσβίες μεγάλωσαν ένα παιδί, και να το αποτέλεσμα! “) παρουσιάζοντας ένα βίντεο από ομιλία του στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Iowa. Με το λόγο του ζητούσε να μην περάσει ένας νόμος που θα απαγόρευε τον πολιτικό γάμο ομοφυλοφίλων.

Χτες βράδυ, τυχαία τον πέτυχα στο CNN, στο συνέδριο των Δημοκρατικών: το viral βιντεάκι του ήταν αυτό που έκανε τον Ομπάμα να τον προσέξει και να του ζητήσει να μιλήσει.

Και μίλησε – αυστηρά, σχεδόν θυμωμένος. Απευθυνόμενος στον αντίπαλο του Ομπάμα, τον Ρεπουμπλικανό “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια” Μιτ Ρόμνι, του είπε τη φράση που έγινε τίτλος σε όλα τα ρεπορτάζ, αλλά και trending topic στο ίντερνετ.

“Η οικογένειά μου, κύριε Ρόμνι, είναι τόσο αληθινή όσο είναι και η δική σας”.

Είναι όντως όπως τα λέει.

Το ρίσκο του Ομπάμα (το να υποστηρίξει ανοιχτά τον σχετικά αντιδημοφιλή γκέι πολιτικό γάμο) μπορεί να του στερήσει την Προεδρία. Ήδη, η συντηρητική Αμερική, οι βαθιά θρησκευόμενοι και οι ρατσιστές τον περίμεναν στη γωνία – και η στήριξή του σε κάτι που είναι κόκκινο πανί για τεράστιο μέρος της Αμερικανικής κοινωνίας δυσκολεύει την επανεκλογή του.

Αν συνέχιζε να είναι ουδέτερος στο θέμα (όπως ήταν τα πρώτα χρόνια της θητείας του) το ρίσκο θα ήταν πολύ πολύ μικρότερο.

Κι όμως -και εκεί φαίνονται οι μεγάλοι πολιτικοί- δεν διστάζει να βάλει το πολιτικό του μέλλον σε κίνδυνο για να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό, για να πάει τη χώρα του ένα βήμα πιο μπροστά αντί για δέκα πιο πίσω.

Πολλοί πολιτικοί αναλυτές είπαν χτες το βράδυ ότι δεν αποκλείεται σε μερικά χρόνια ο Zach Wahls να βρεθεί στη θέση του Μπαράκ Ομπάμα – και το είπαν για καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse