Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ



Ο πρώτος και προφανής στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι υπάρχουμε. Όσο κι αν ακούγεται παραλογισμός είναι αναγκαίο να αποδείξουμε πως οι οικογένειές μας είναι υπαρκτές και δεν κινούνται στην σφαίρα της φαντασίας και της επιθυμίας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρούμε τη δύναμη να βγάλουμε τις οικογένειές μας από «την ντουλάπα» αντιμετωπίζοντας τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας τις συνέπειες αυτής της έκθεσης, συνέπειες κυρίως αρνητικές αλλά και θετικές καθώς και άλλα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας  θα δουν ότι κάποιοι έκαναν την επιθυμία να γίνουν γονείς πραγματικότητα και ότι μπορούν να κάνουν το ίδιο αν το επιθυμούν.

Οι στόχοι και οι διεκδικήσεις  μας εκφράζονται πλήρως από το μανιφέστο που εκπονήθηκε από το ευρωπαϊκό κίνημα των ΛΟΑΤ οικογενειών στη 2ο Πανευρωπαϊκή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  στην Βαρκελώνη 28 Απριλίου ως 1η Μαΐου 2012: 

1) δικαίωμα στο γάμο για τα ζευγάρια του ίδιου φύλλου
2) ισότητα δικαιωμάτων για ομοφυλόφιλα και ετερόφυλα ζευγάρια παντρεμένα ή όχι αλλά και για τους ανθρώπους που θέλουν να συστήσουν μονογονεϊκες οικογένειες
3) δικαίωμα στην υιοθεσία και στην δημιουργία ανάδοχης οικογένειας πάντα κάτω από το πρίσμα της προστασίας των παιδιών ώστε να μην υφίστανται διακρίσεις εξαιτίας της οικογενειακής τους κατάστασης ή του γενετήσιου προσανατολισμού  ή της ταυτότητας φύλου των γονιών τους .
4) το δικαίωμα στη πρόσβαση σε τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ανεξάρτητα από την οικογενειακή κατάσταση ή τον γενετήσιο προσανατολισμό και ίση πρόσβαση στην λύση της παρένθετης μητρότητας δεδομένου ότι σήμερα αποτελεί μια παγκόσμια πρακτική
και  τέλος
5) η διεκδίκηση ισονομίας  δικαιωμάτων για μας και για τις οικογένειές μας σε όλα τα κράτη της Ευρώπης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ - Comment Here

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Contact Us

Name *
Email *
Subject *
Message *
Powered byEMF Web Forms Builder
Report Abuse